HerNews.gr
Health

Χειμωνιάτικα βότανα για την θωράκιση του οργανισμού μας

Χειμωνιάτικα βότανα για την θωράκιση του οργανισμού μας! Ο χειμώνας είναι εδώ, μαζί με τις ιώσεις του ,τον covid του ,το κρύο και την βροχή, να κάνουνε παρέα..

Η ελληνική φύση όμως, είναι γεμάτη από βότανα που μπορούν να μας βοηθήσουν να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας και το ανοσοποιητικό μας ,αντιμετωπίζοντας αναίμακτα τις ιώσεις.

Ας δούμε λοιπόν τα «μαντζούνια» ή αλλιώς τα βότανα που θα γεμίσουν το ντουλάπι της κουζίνας μας και θα γίνουν οι δικοί μας σύμμαχοι.

•Φασκόμηλο

Ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά βότανα, το φασκόμηλο έχει αντισηπτική δράση και είναι κατάλληλο για πονόλαιμο. Σε μια κούπα βραστό νερό βάζουμε 1 κουταλιά φασκόμηλο και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Ιδανικά, προσθέτουμε και μια κουταλιά περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες.

• Χαμομήλι

Δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Ενδείκνυται η κατανάλωση του και σε παιδιά μικρής ηλικίας . Τονώνει το ανοσοποιητικό. Αυξάνει την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία με τη σειρά τους βελτιώνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος

• Τσάι βουνού

Η αντιφλεγμονώδη δράση του τσαγιού του βουνού βοηθά στην πρόληψη των ιώσεων. Κι αυτό γιατί με τη μείωση των φλεγμονών, που συνήθως υπάρχουν ακόμα και σε υγιείς οργανισμούς, βελτιώνεται συνολικά η κατάσταση της υγείας μας και είναι από τα βότανα που ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

• Εχινάκεια

Η πιο δημοφιλής επιλογή για την καταπολέμηση του κρυολογήματος και της γρίπης και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι ιδιότητες της εχινάκειας συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος.

• Ευκάλυπτος

Έχει ισχυρές αντιμικροβιακές και αντιβιοτικές ιδιότητες. Έτσι οι εισπνοές ατμών ευκαλύπτου μπορούν να καταπραΰνουν τις βρογχίτιδες και να ανακουφίσουν από τον πονόλαιμο και τους πονοκεφάλους. Ένα από τα καλύτερα βότανα της φύσης.

• Θυμάρι

Η θυμόλη, που περιέχεται στο θυμάρι έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιπυρετικές δράσεις, είναι ιδανικό συστατικό για τη θεραπεία του βήχα και της βρογχίτιδας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ!!

ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ..

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ:

Για να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα των ιδιοτήτων των βοτάνων, θα πρέπει να τα εκχυλίζουμε σωστά και να μην τα «καίμε».

Βράζουμε τα βότανα της επιλογής μας 3,5 – 4 λεπτά και έπειτα αφαιρούμε το σκεύος από την εστία και το σκεπάζουμε. Περιμένουμε 10 λεπτά πριν το σουρώσουμε και έπειτα καταναλώνουμε εντός των 20 λεπτών πριν αλλοιωθούν οι ιδιότητες του..

Καλή επιτυχία!!

Μαρία Κλεφτάκη

Μελισσοκόμος- Παραγωγός Αγροτικών Προϊόντων

Contact @ :

Instagramhttps://www.instagram.com/cerapisherbalcosmetics/

Facebookhttps://www.facebook.com/CerApis

Τηλ697-0753641

Νεότερα Άρθρα

3+1 λάθη που πιθανότατα κάνετε κατά την αποθήκευση φρούτων

HerNews ka

Ύπνος: Πως θα απομονώσεις αποτελεσματικά τους ενοχλητικούς ήχους;

Her News b

Τροφές που δυναμώνουν τον οργανισμό

Her News