HerNews.gr
Καριέρα

Έκανες λάθος στην δουλειά; 3 τρόποι για να το διαχειριστείς

Έκανες λάθος στην δουλειά; 3 τρόποι για να το διαχειριστείς

Έρχεται αυτή η στιγμή που κάνεις κάποιο λάθος στην δουλειά σου. Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείς. Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε αυτή την θέση, και σίγουρα κανένας δεν είναι αλάνθαστος. Τα λάθη συμβαίνουν και εμείς πρέπει να είμαστε δυνατοί να τα αντιμετωπίσουμε. Πως όμως θα διαχειριστείς το λάθος σου χωρίς να σε καταβάλλει το άγχος , ο φόβος και η στεναχώρια ; 

Αυτοί είναι 3 τρόποι για να λύσεις το πρόβλημα που προέκυψε.

• Πάρε την ευθύνη

Το πιο βασικό από όλα είναι να αναλάβεις τις ευθύνες σου. Μόλις συνειδητοποιήσεις ότι έκανες ένα λάθος τότε αμέσως θα πρέπει να το παραδεχτείς. Σε συμβουλεύουμε να πεις όλη την αλήθεια και να συμπεριλάβεις όλες τις λεπτομέρειες για να μπορέσουν όλοι όσοι εμπλέκονται να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη. Θα νιώσεις άβολα λέγοντας ότι έκανες κάποιο λάθος, αλλά αυτό θα διαρκέσει πολύ λίγο. Να είσαι σίγουρη ότι έχει γίνει γνωστό το γεγονός σε όλους όσους πρέπει να γνωστοποιηθεί. Η δουλειές μας συνήθως αποτελούν ένα δίκτυο , για αυτό θα πρέπει οποιοσδήποτε μπορεί να επηρεαστεί από αυτό να ενημερωθεί άμεσα. 

• Γίνε μέρος της λύσης

Κάθε πρόβλημα έχει τουλάχιστον 1 λύση. Αφού παραδεχτείς το λάθος σου, καλό είναι να ζητήσεις από τους ανωτέρους σου να βοηθήσεις στην επίλυση του. Αυτό όχι μόνο θα δείξει ότι σε ενδιαφέρει αυτό που συνέβη, αλλά θα κάνει και εσένα την ίδια καλύτερη. Λύνοντας ένα πρόβλημα που εμείς οι ίδιοι προκαλέσαμε , μαθαίνουμε από αυτό, και έτσι είναι λιγότερο πιθανό να το επαναλάβουμε. 

• Αποδέξου το & προχώρα

Δεν υπάρχει λόγος να σε ρίχνει ψυχολογικά ένα τέτοιο γεγονός. Αυτά είναι πράγματα της καθημερινότητας, και συμβαίνουν διαρκώς στο εργασιακό περιβάλλον. Για αυτό προσπάθησε γρήγορα να το αποδεχτείς, να συγχωρήσεις τον εαυτό σου και να προχωρήσεις ακόμα πιο δυνατά. Μην αφήσεις ένα λάθος να είναι ο λόγος που θα γίνουν και άλλα έπειτα. Η ψυχολογία σου είναι το κλειδί στην όλη κατάσταση.

Νεότερα Άρθρα

LinkedIn: Αυτοί οι εργαζόμενοι θα γίνουν ανάρπαστοι το 2023

Her News

Εργασιακός εκφοβισμός: Πως θα τον αντιμετωπίσεις νομικά

Her News

Μάθε με ποια επαγγέλματα δεν μένεις ποτέ άνεργη!

Her News