HerNews.gr
Fitness

Γυμναστική στο σπίτι : 4 λάθη που κάνεις και μπορεί να σε τραυματίσουν 

Γυμναστική στο σπίτι : 4 λάθη που κάνεις και μπορεί να σε τραυματίσουν 

Με την εμφάνιση της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, μεγάλο ποσοστό ανθρώπων στράφηκε στην γυμναστική από το σπίτι. Γεμίσαμε ξαφνικά πολλές online πλατφόρμες που βοηθούσαν στο να βρούμε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που μας ταιριάζει. Ενώ άλλοι προτίμησαν να κάνουν μόνοι τους την προπόνηση τους. Το καλό σε αυτή την υπόθεση ήταν ότι όλοι κάπως ξεκινήσαμε να γυμναζόμαστε. Το κακό είναι ότι δυστυχώς κάνουμε αρκετά λάθη που μπορεί να τραυματίσουν το σώμα μας. 

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν γυμναζόμαστε από το σπίτι. 

1. Δεν κάνουμε ζέσταμα

Είναι μέγιστο λάθος να σηκωνόμαστε ξαφνικά και να ξεκινάμε τις ασκήσεις μας. Το σώμα μας χρειάζεται το σωστό ζέσταμα πριν ξεκινήσει την γυμναστική για να μην τραυματιστεί κάποιος μυς. Το ζέσταμα όμως δεν βοηθάει μόνο το σώμα , αλλά και το μυαλό μας να μπει στην ατμόσφαιρα της γυμναστικής. 

2. Δεν εκτελούμε σωστά τις ασκήσεις

Όταν επιλέγουμε να κάνουμε ένα νέο ασκησολόγιο μέσω κάποιου βίντεο ή πλατφόρμας, θα πρέπει να μελετήσουμε την κάθε νέα άσκηση πριν την δοκιμάσουμε. Συνηθίζουμε να κάνουμε κατευθείαν αυτό που βλέπουμε και αυτό αποτελεί σοβαρή αιτία τραυματισμού. Επί πρόσθετα, εκτελώντας μια άσκηση λάθος δεν θα έχουμε και το αποτέλεσμα που υπόσχεται να μας δώσει.

3. Δεν έχουμε ποικιλία

Επειδή βρισκόμαστε στο σπίτι και δεν έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό οι περισσότεροι, παθαίνουμε εμμονή μόνο με συγκεκριμένο είδος προπόνηση. Π.χ. κάνουμε καθημερινά μόνο κοιλιακούς. Θα πρέπει  το πρόγραμμά μας ανάλογα και με τις ανάγκες μας να έχει ποικιλία. 

yoga

4. Δεν κάνουμε αποθεραπεία

Εξίσου σημαντικό με το ζέσταμα είναι και το λεγόμενο cooldown μετά την γυμναστική. Το σώμα μας χρειάζεται ειδικές ασκήσεις αποθεραπείας για να χαλαρώσει και να προστατευτεί από τυχόν τραυματισμούς και τραβήγματα. 

Για τους παραπάνω λόγους, όταν επιλέγουμε την γυμναστική στο σπίτι θα πρέπει να προσέχουμε πολύ και να συμβουλευτούμε κάποιον ειδικό πριν ξεκινήσουμε. 

Νεότερα Άρθρα

Οι πιο βλαβερές καλοκαιρινές θερμίδες!

Her News b

Fitness: Είναι καλύτερο να κάνουμε γυμναστική το πρωί ή το βράδυ;

HerNews ka

Tips για να μείνετε σε φόρμα το φθινόπωρο

Her News