HerNews.gr
Ψυχολογία

Άγχος: Πότε καταλαβαίνεις ότι έφτασε στα όρια του

Μήπως το άγχος σου έχει φτάσει στα όρια του ; 3 τρόποι για να το διαπιστώσεις

Ζούμε σε μια κοινωνία, όπου το άγχος έχει γίνει κάτι που μας βασανίζει καθημερινά. Το άγχος για το τι ξημερώνει, στην δουλειά, στις σχέσεις, στην υγεία μας. Όλοι προσπαθούμε να ξεφύγουμε από ότι μας προκαλεί άγχος αλλά οι συνθήκες δεν μας το επιτρέπουν. Μπορεί βέβαια να λέμε ότι όλοι έχουμε πάντα λίγο άγχος για όλα, αλλά το άγχος δεν είναι κάτι που πρέπει να παραβλέψουμε.

Το άγχος είναι η πηγή πολλών κακών , και για αυτό τον λόγο θα πρέπει να προσέξουμε τα σημάδια που μας δείχνουν ότι έχει φτάσει στα όρια του.

Ποια είναι όμως αυτά τα σημάδια ;

Αυπνία

Το άγχος προκαλεί έκρηξη αδρεναλίνης στον οργανισμό μας. Για αυτό όταν πέφτουμε να κοιμηθούμε, η αδρεναλίνη που εμφανίζεται μας κάνει να μένουμε ξύπνιους. Όταν λοιπόν παρατηρήσεις ότι δεν κοιμάσαι τώρα πια τα βράδια, ότι στριφογυρνάς στο κρεβάτι σου , και ότι οι σκέψεις δεν σε αφήνουν να ηρεμήσεις και να κοιμηθείς , τότε πρόκειται για ένα σημάδι ότι σε κυριεύει καθημερινά πολύ άγχος.

Πόνος στο στομάχι

Το άγχος συνήθως «χτυπάει» στο στομάχι μας. Αυτός ο πόνος που μπορεί να νιώθεις στο στομάχι σου κατά την διάρκεια της ημέρας, που σε κάνει να χάνεις την όρεξη σου για φαγητό αλλά και για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα είναι καθαρό σημάδι αυξημένου άγχους.

Συχνοί πονοκέφαλοι

Ο πονοκέφαλος είναι ένα ακόμα σημάδι ότι το άγχος σας έχει φτάσει στα όρια του. Αν παρατηρήσεις ότι σε πιάνει πονοκέφαλος όταν π.χ. βρίσκεσαι στην κίνηση των δρόμων , όταν περιμένεις σε μια μεγάλη ουρά , όταν δουλεύεις κάποιο δύσκολο project , τότε το άγχος σου έχει αρχίσει και σε καταβάλλει.

Για τον αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του άγχους η καλύτερη λύση είναι να συμβουλευτείτε ένα ειδικό, που θα διαγνώσει την πηγή του και θα σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε.

Για μια άμεση αντιμετώπιση εστιάστε στις ανάσες σας. Οι βαθιές, σωστές ανάσες είναι αυτές που θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα.

Νεότερα Άρθρα

Ευεξία: 3 απλοί τρόποι για να φτιάξεις την διάθεση σου

Her News b

Γιατί ασπρίζουν νωρίς τα μαλλιά μας;

Her News b

Οι πιο συχνές αιτίες άγχους

Her News