HerNews.gr
Ελλάδα

Επιστροφή στα θρανία αύριο – Mε self test έξω από τα σχολεία

Ακόμα και self test έξω από τα σχολεία, για όσους δεν μπόρεσαν να τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία, προβλέπει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης των υπουργείων Παιδείας και Υγείας για την ομαλή επιστροφή των μαθητών απο αύριο στα σχολεία.

Στις σχολικές μονάδες και στις διευθύνσεις εκπαίδευσης θα εξυπηρετούνται από τη Δευτέρα οι λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self test. 

Εφόσον δεν έχουν self test, μπορούν να ειδοποιήσουν τη σχολική τους επιτροπή να τις προμηθεύσει με self test για το άνοιγμα της Δευτέρας, τονίζουν τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας.

Συγκεκριμένα στα σχολεία ισχύει:

• Από την Τετάρτη 5/1 ως χθες δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών.
• Τις προηγούμενες ημέρες, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες.

Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self test, μπορούν να διαθέσουν οι σχολικές μονάδες και οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self test.

Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη σχολική τους επιτροπή να τις προμηθεύσει με self test για το άνοιγμα της Δευτέρας.

Έως και χθες Σάββατο οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, έπρεπε να προμηθευτούν πέντεδωρεάν αυτοδιαγνωστικά σελφ τεστ από τα φαρμακεία, εν όψει του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα.

Τα σελφ τεστ χορηγούνται για να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δύο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων (10 Ιανουαρίου – 21 Ιανουαρίου), όμως σε πολλά φαρμακεία παρατηρούνται ελλείψεις.

Πάντως, λόγω της υψηλής ζήτησης σημειώθηκαν κενά σε φαρμακεία και γι αυτό το λόγο έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες ανεφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες, αλλά και από το απόθεμα της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις.

Υπενθυμίζεται ότι το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10 – 15/1) το self-test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

Νεότερα Άρθρα

Θύμα κλοπής η Δήμητρα Κατσαφάδου – Απέσπασαν 290.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιό της

HerNews ka

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη

Her News b

Ομόφυλα ζευγάρια: Η πρώτη αγγελία γάμου δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα

HerNews ka