HerNews.gr
Health

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του τζίντζερ που δεν γνώριζες

Το τζίντζερ (πιπερόριζα) προέρχεται από τη ρίζα του τροπικού φυτού Zingiber officinale και χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική λόγω της πικάντικης γεύσης του. Χρησιμοποιείται, επίσης, ως αρωματικό σε τρόφιμα, ποτά, σαπούνια και καλλυντικά. Το τζίντζερ είναι αρωματικό και ταυτόχρονα πικάντικο και μπορεί να προσφέρει μια ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό.

Προέρχεται από την νοτιοανατολική Ασία και χρησιμοποιείται σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Έχει θεραπευτικές ιδιότητες και είναι ιδανικό για ανθρώπους που υποφέρουν από κάθε είδους αρθρίτιδα, διότι πίνοντας συχνά τσάι από τζίντζερ μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τη φλεγμονή στις αρθρώσεις και, ως εκ τούτου, να καταφέρετε την ελαχιστοποίηση του πόνου που προκαλείται από αυτή την κατάσταση.

Εκτός από αυτό, είναι ιδανικό για ανθρώπους που υποφέρουν από κάθε είδους αρθρίτιδα, διότι πίνοντας συχνά τσάι από τζίντζερ μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τη φλεγμονή στις αρθρώσεις και, ως εκ τούτου, να καταφέρετε την ελαχιστοποίηση του πόνου που προκαλείται από αυτή την κατάσταση.

Το τζίντζερ έχει επίσης αντισπασμωδικές ιδιότητες, πράγμα που το καθιστά ιδανικό για τις γυναίκες που υποφέρουν από έντονο πόνο και κράμπες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους.

Τέλος, το τζίντζερ περιέχει ισχυρά αντιφλεγμονώδη συστατικά γεγονός που αποδεικνύεται και από το ότι πολλοί άνθρωποι με οστεοαρθρίτιδα ή ρευματοειδή αρθρίτιδα έχουν παρατηρήσει μείωση του πόνου μετά από συμπληρωματική χρήση του συγκεκριμένου μπαχαρικού.

 

Νεότερα Άρθρα

Γιατί όλοι μιλούν για το matcha tea;

Her News

Πως η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει την όρεξη μας για φαγητό;

HerNews ka

Γιατί είναι σημαντικό να επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο τον γυναικολόγο μας;

Her News