HerNews.gr
Καριέρα

Πως να παραιτηθείς από την δουλειά σου αφήνοντας καλή εντύπωση

Πως να παραιτηθείς από την δουλειά σου αφήνοντας καλή εντύπωση

Αν έχεις φτάσει στο σημείο όπου θα αφήσεις πίσω σου μια θέση εργασίας , θα πρέπει να το κάνεις με τον σωστό τρόπο.

Είτε αλλάζεις καριέρα, είτε βρήκες καλύτερες προοπτικές και απολαβές σε μια νέα θέση. Ίσως και να ξεκινάς κάτι δικό σου ή απλά χρειάζεσαι ένα διάλλειμα. Θα πρέπει όταν μιλήσεις στον προϊστάμενο σου να θυμάσαι μια μόνο λέξη.

Αυτή η λέξη είναι ο «σεβασμός». Ό,τι και αν έχει προηγηθεί, ό,τι και αν θα ακολουθήσει, εσύ θα πρέπει να είσαι ευγενική και να δείξεις πόσο σέβεσαι ανεξαρτήτων συνθηκών το περιβάλλον το οποίο αποτελούσε την εργασία σου τον τελευταίο καιρό.

Για εσένα έχουμε ένα οδηγό ώστε να παραιτηθείς με όμορφο και σωστό τρόπο, ώστε να αφήσεις καλή εντύπωση στους ανθρώπους που συνεργαζόσουν αλλά και στην εταιρία. Με λίγα λόγια, έτσι θα φύγεις με το κεφάλι ψηλά.

Ο πρώτος που πρέπει να ξέρει είναι ο διευθυντής σου

Θα πρέπει να εκφράσεις αυτή την απόφαση σου πρώτα από όλους στον ίδιο σου τον διευθυντή. Μην αφήσεις να φτάσει μια τόσο σημαντική πληροφορία στον διευθυντή σου από κάποιο τρίτο πρόσωπο καθώς αυτό είναι άκρως αντιεπαγγελματικό. Αν είναι δύσκολο να βρεθείς από κοντά με τον ίδιο , κανόνισε μια τηλεσυνάντηση. Αν και αυτό είναι δύσκολο, είναι 100 φορές προτιμότερο να του στείλεις ένα mail παρά να το μάθει από αλλού.

Προετοιμάσου για όσα έχεις να πεις, και να ακούσεις

Θα πρέπει να είσαι σίγουρη όταν φτάσεις στο σημείο όπου θα το ανακοινώσεις στον διευθυντή σου. Να έχεις προετοιμαστεί ψυχολογικά αλλά και λεκτικά για όσα θέλεις να εκφράσεις. Μα πάνω από όλα να είσαι έτοιμη και για όσα θα ακούσεις. Θα υπάρχουν πιθανές αντιρρήσεις , αντιπροσφορές , ίσως και συγκινήσεις. Για αυτό θα πρέπει να είσαι 100% προετοιμασμένη για όλα.

Υπέβαλλε την παραίτηση σου ΚΑΙ γραπτώς

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει να γίνονται παρανοήσεις με την παραίτηση κάποιου. Θα πρέπει αφού ενημερώσεις τον διευθυντή σου να υποβάλλεις και μια γραπτή παραίτηση, για να υπάρχει σαν αρχείο. Μην ξεχάσεις να αναφέρεις μέσα στο «γράμμα» σου τα εξής :

1. Την τελευταία μέρα εργασίας σου
2. Περιληπτικά τον λόγου που φεύγεις
3. Κάποιες ευχαριστίες

 

Ο τρόπος που φεύγουμε από μια δουλειά μπορεί να έχει αντίκτυπο σε μια επόμενη θέση εργασίας. Για αυτό θα πρέπει να παραμείνεις επαγγελματίας μέχρι την τελευταία στιγμή. Σιγουρέψου ότι φεύγοντας δεν αφήνεις πίσω σου ανοιχτές υποθέσεις. Έτσι θα είσαι εντάξει με την παραίτηση σου. 

Νεότερα Άρθρα

Εργασιακό στρες: Αναγνωρίζοντας τα σημάδια

Her News

Θέστε όρια στην εργασία για να αυξήσετε την παραγωγικότητα

Her News

LinkedIn: Δημιουργήστε ένα ισχυρό προφίλ

Her News