HerNews.gr
Health

Τσάι Matcha : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Τσάι Matcha : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις (και πως να το φτιάξεις)

Τα τελευταία χρόνια το matcha κυριαρχεί παντού, σε lattes , σε smoothies και κυρίως στην βασική του μορφή, σαν ρόφημα τσαγιού . Αποτελεί μεγάλο trend και οι fitness influencers ορκίζονται στα οφέλη του αλλά και την γεύση του.

Τι είναι όμως το matcha;

Είναι μια ιαπωνική σκόνη που παρασκευάζεται από φύλλα τσαγιού. Έχει μια ελαφρώς πικρή γεύση και ένα έντονο και ζωηρό πράσινο χρώμα , το οποίο οφείλεται στα υψηλά επίπεδα χλωροφύλλης που έχουν τα φύλλα του. Εδώ και αιώνες αποτελεί παραδοσιακό συστατικό της Ιαπωνίας , κυρίως για
τελετές , αλλά τα τελευταία χρόνια έγινε πασίγνωστο και στις υπόλοιπες χώρες (ξεκινώντας από τις ΗΠΑ) για τα οφέλη του στην υγεία.

Πώς μας ωφελεί ;

Το matcha είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά , που ονομάζονται πολυφαινόλες. Οι πολυφαινόλες είναι όπλο στα καρδιακά προβλήματα, στο σάκχαρο του αίματος , στην πρόληψη του καρκίνου αλλά και στην αντιγήρανση.


Πως θα το φτιάξω ;

1. Κοσκινίστε σε ένα μικρό μπολ ή μια κούπα την σκόνη matcha. Φροντίστε να είναι στεγνή η επιφάνεια για να μην δημιουργηθούν σβόλοι.

2. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα ζεστού νερού και χτυπήστε ελαφρά. Προσοχή! Για να πετύχει η αφρώδης υφή και όψη του matcha θα πρέπει να χτυπήσετε είτε με κατεύθυνση μπρος – πίσω (από άκρη σε άκρη ) είτε με κατεύθυνση ζιγκ-ζαγκ. Αν χτυπήσετε με κυκλική κατεύθυνση όπως συνηθίζουμε σε άλλες συνταγές, το matcha δεν θα αφρίσει.

3. Τέλος , προσθέστε βραστό νερό. Το παραδοσιακό τσάι, παρασκευάζεται μόνο με νερό. Προσθέστε την ποσότητα γλυκαντικού που επιθυμείτε, ανακατέψτε το μείγμα και είστε έτοιμοι.

Μια πολύ συνηθισμένη και απολαυστική εκδοχή του, είναι αντί για βραστό νερό , να προσθέσετε βραστό γάλα. Ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον twist είναι η προσθήκη κάποιου διαφορετικού είδους γάλατος όπως το γάλα καρύδας ή το γάλα αμυγδάλου.
Καλή Απόλαυση!

Νεότερα Άρθρα

Διατροφή: Ποιες τροφές βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος;

Her News b

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε ένα smoothie κάθε μέρα

HerNews ka

8 συμβουλές για να προστατευτούμε από τον καύσωνα

Her News