HerNews.gr
Συνταγές

Vegan συνταγή της εβδομάδας: Κολοκυθοανθοί στον φούρνο με ρύζι και μυρωδικά

Μια αγαπημένη παραλλαγή των παραδοσιακών γεμιστών, είναι οι κολοκυθοανθοί. Πάντοτε λατρεμένοι, εξαιρετικά θρεπτικής αξίας, προσδίδουν αρώματα και γεύσεις στο τραπέζι μας.

Οι κολοκυθοανθοί στο φούρνο με ρύζι και μυρωδικά, είναι ένα vegan πενταντόστιμο φαγητό που όλοι θα θέλουμε να δοκιμάσουμε και μόλις το κάνουμε, θα ξετρελαθούμε! Ας δούμε τη συνταγή.

kolokythoanthoi

Υλικά για 8 μερίδες

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130°C.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  3. Ψιλοκόβουμε 30 από τους κολοκυθοανθούς και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα κολοκύθια. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε και το ρύζι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, να λαδωθεί καλά, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το λεμόνι, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  5. Γεμίζουμε προσεκτικά τους υπόλοιπους 40 ανθούς, χωρίς να τους πιέζουμε πολύ – δεν τους παραγεμίζουμε, για να αφήσουμε χώρο στο ρύζι να διογκωθεί. Διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες τους για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και τους βάζουμε σε ταψί που ιδανικά να τους χωράει ακριβώς, τον έναν δίπλα στον άλλο. Περιχύνουμε με τον ζεστό ζωμό και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  6. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει το ρύζι. Αφήνουμε το φαγητό να «σταθεί» τουλάχιστον 1 ώρα και σερβίρουμε. Οι κολοκυθοανθοί είναι έτοιμοι!

kolokythoanthoi

Συνταγή του Χριστόφορου Πέσκια

Νεότερα Άρθρα

Συνταγές: Σαλάτα με κουσκούς και χαλούμι

HerNews ka

Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε στήθος κοτόπουλο στο Air Fryer χωρίς να τo στεγνώσετε

HerNews ka

Γρανίτα φράουλα: Μια δροσερή συνταγή

Her News b