HerNews.gr
Ελλάδα

Η Ψέριμος απέκτησε μετά από χρόνια γιατρό – Τηλεφώνημα έκπληξη από τον Πρωθυπουργό

Η Ψέριμος ύστερα από πολλά χρόνια απέκτησε μόνιμο γιατρό που θα στελεχώσει το περιφερειακό ιατρείο του ακριτικού νησιού.

Η Ψέριμος το ακριτικό νησί βόρεια της Κω και απέναντι από την Τουρκία είχε σύμφωνα με την απογραφή του 2011, 80 κατοίκους.

Ψαράδες και κτηνοτρόφοι οι περισσότεροι είχαν σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα με το καράβι που πηγαίνει είτε στην Κω είτε στην Κάλυμνο.

Η Ψέριμος εδώ και χρόνια είχε περιφερειακό ιατρείο αλλά δεν υπήρχε γιατρός να το στελεχώσει. Μέχρι σήμερα το πρωί στις 10.30. Την ώρα εκείνη οι κάτοικοι του νησιού είδαν ένα φουσκωτό ταχύπλοο να δένει στο λιμάνι τους.

Ήταν ο νέος γιατρός του ακριτικού νησιού.

Ο Μενέλαος Σαμαράς που υπηρετεί τη θητεία του στην 80 ΑΔΤΕ ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τους λιγοστούς κατοίκους στην Ψέριμο, που είδαν επιτέλους μετά από χρόνια το όνειρο τους για μόνιμη παρουσία γιατρού στο νησί, να γίνεται πραγματικότητα.

Μάλιστα σε δυο ημέρες στο νησί θα φτάσει και ο ιατρικό – νοσοκομειακός εξοπλισμός καθώς και η επίπλωση του ιατρείου.

Το τηλεφώνημα από τον Πρωθυπουργό 

Ο Μενέλαος Σαμαράς αφού ξεναγήθηκε από τους κατοίκους στην Ψέριμο, πήγε στο ιατρείο για να δει τον χώρο που θα δουλεύει. Τότε δέχτηκε ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα.

Στην άλλη πλευρά του ακουστικού ήταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θέλησε να ευχηθεί στον στρατιωτικό γιατρό να έχει μια καλή αρχή και θητεία στο νησί, ευχαριστώντας τον προκαταβολικά για τις πολύτιμες υγειονομικές υπηρεσίες που θα προσφέρει στους κατοίκους της Ψερίμου.

Ο νεαρός γιατρός, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως είναι χαρά του να συμβάλει στην ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος των λιγοστών κατοίκων στην Ψέριμο.

Πηγή: kalymnos-news

Νεότερα Άρθρα

Εκλογές 2023: Εκτός κάλπης η Αφροδίτη Λατινοπούλου μετά από προσφυγή Κωνσταντίνου Μπογδάνου – Κανονικά η συμμετοχή Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη

HerNews ka

Μαρία Συρεγγέλα: Στηρίζουμε ουσιαστικά τη γυναικεία εργασία – Επίσκεψη με τον πρόεδρο της ΔΥΠΑ στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης Περιστερίου και Αιγάλεω

Her News

Ο Παύλος Μαρινάκης έγινε κουμπάρος σε έναν υπέροχο γάμο – ΦΩΤΟ

Her News