HerNews.gr
Παιδί

Tips της μαμάς!! Όσα πρέπει να ξέρεις ως νέα μανούλα

Tips της μαμάς!! Αγαπημένες μου μαμάδες και μπαμπάδες ενίοτε, μαζευτείτε, θα βγάλω ανακοίνωση..Δέκα πολύτιμες συμβουλές για τα αγγελούδια σας ..
Δεν είμαι γιατρός ,ούτε εκπαιδευτικός ..Είμαι
η μαμά της δίχρονης πριγκίπισσας μου και ακολούθησα όλα όσα συμβούλευσαν και εμένα, περνώντας το στάδιο της βρεφικής της ηλικίας αναίμακτα..

Συμβουλή Νo1: Πρώτη μέρα στο σπίτι με ένα μωρό..Και τώρα;;

Ένα νεογέννητο τις πρώτες μέρες της ζωής του είναι πραγματικά μαμ ,κακά και νάνι ..Αυτό λοιπόν αγαπητή μου μαμά να κάνεις και συ..ξεχνά τις δουλειές, έχεις ανάγκη την ξεκούραση..Ο οργανισμός μας έχει επιβαρυνθεί πολύ από την διαδικασία της
γέννας..κοιμήσου Χωρίς τύψεις και ενοχές ο ύπνος είναι ένα απο τα βασικά tips επιβίωσης ..

Συμβουλή Νο2: Το μωρό κλαίει..Μήπως πεινάει;

Ακόμα και αν θηλάζεις θα πρέπει να γνωρίζεις πόσο τρώει το μωράκι σου..
Τα μωράκια πρέπει να τρώνε συγκεκριμένα γραμμάρια γάλακτος η στερεάς τροφής..Βγάλε λοιπόν το γάλα σου με το θήλαστρο για να ξέρεις ακριβώς τι του δίνεις..αν χρειάζεσαι συμπλήρωμα και αν θέλει και άλλο δώσ’το άφοβα..Ένα χορτασμένο παιδί δεν γκρινιάζει ..

Συμβουλή Νο3: Ο τρόμος των κολικών..

Μην πανικοβάλλεστε υπάρχει λύση. Αγνό χαμομηλάκι..Ναι, καλά ακούσατε..
Περίπου στον δεύτερο μήνα της βρεφικής ηλικίας ξεκινάνε οι κολικοί..
Μέσα στο γαλατάκι τους λοιπόν, αν δίνετε φόρμουλα, βράστε χαμομηλάκι και προσθέστε το αντί για νερό..Σε περίπτωση που θηλάζετε, βάλτε το γάλα σε μπουκάλι και προσθέστε χαμομήλι στα μισά γραμμάρια..
Το χαμομήλι θα βοηθήσει τα μικρά σας και σε περίπτωση δυσκοιλιότητας..Απο τα παραδοσιακά tips για μαμάδες!

Συμβουλή Νο4: Κόκκινα πωπουδάκια..

Πετάξτε τα μωρομάντηλα μέχρι την ηλικία τουλάχιστον του ενός έτους..προτιμήστε να πλένεται τα μωράκια σας και δεν θα χρειαστείτε καμία κρέμα συγκαμάτων..

Συμβουλή Νο5: Μπανάκι μανάκι..

Κάντε τα μικρά σας από την πρώτη στιγμή να δουν το μπάνιο τους σαν παιχνίδι..Μουσική, χορός και γέλια θα τα κάνουν να μην θέλουν να βγουν από το νερό..

Συμβουλή Νο6: Ξενύχτι ..

Είτε το πιστεύετε είτε όχι δεν το έζησα το κεφάλαιο αυτό..Από την πρώτη μέρα και για ένα μήνα περίπου ξύπναγα με ξυπνητήρι για να την ταΐσω..Όταν κατάλαβα πως ήταν χορτασμενη γι αυτό και δεν ακουγόταν δεν ξανασηκώθηκα..κοιμάται ακόμα και σήμερα σταθερά 10 ώρες ..

Συμβουλή Νο7: ΓΚΡΙΝΙΑ..

Λυπάμαι που σε κάποιους θα χαλάσω το όνειρο αλλά γκρίνια στα μωρά χωρίς λόγο, δεν υπάρχει..Αν κρατήσεις πρόγραμμα σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας τους ,τον ύπνο, το φαγητό, το παιχνίδι και το μπάνιο ,το παιδάκι σου θα είναι ευχαριστημένο και μόνο χαμόγελα θα σου δίνει..

Συμβουλή Νο8: Τροφές..γιατί δεν τρώει;;

Όταν θα ξεκινήσετε τις πρώτες του στέρεες τροφές μην πολτοποιησετε το φαγητό..Ένα απο τα tips που θα βοηθήσει, είναι να πάρετε το πιρουνάκι και να λιώσετε το φαγητό του μωρού..θα σας πάρει λίγο παραπάνω χρόνο αλλά το φαγητό θα έχει όλες τις γεύσεις του..Προσωπικά, της έδινα ότι τρώγαμε και εμεις..Δεν έχω βάλει δεύτερη κατσαρόλα και η μικρή τρώει τα πάντα.

Συμβουλή Νο9: Οι πρώτες λεξούλες..

Τα μωράκια μας ακούνε και αντιλαμβάνονται τα πάντα γύρω τους ..Ξέρουν από την πρώτηστιγμή ποια είναι η μαμά ,ο μπαμπάς και τα οικεία τους πρόσωπα..Όταν τους απευθύνεστε να τους μιλάτε καθαρά , να τους εξηγείτε, να τους δείχνετε ..Έτσι θα αντιλαμβάνονται τις λεξούλες που θα τους λέτε και θα αρχίσουν να τος μιμούνται σιγά σιγά..

Συμβουλή Νο10: Ευτυχισμένο παιδί, ένα ήρεμο παιδί..

Γνωρίζω πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα μας ,ειδικά όταν εργάζονται και οι δύο γονείς..προσπαθήστε να προσαρμόσετε μέσα στην ημέρα σας την ώρα του παιδιού..γίνεται και εσείς για λίγο παιδιά..Δείξτε στα μικρούλια σας πόσο τα αγαπάτε..Παίξτε μαζί τους ..
Το πιο sos απο όλα τα tips της μαμάς..η αγάπη!

 

Μαρία Κλεφτάκη

Μελισσοκόμος- Παραγωγός Αγροτικών Προϊόντων

Contact @ :

Instagram: https://www.instagram.com/cerapisherbalcosmetics/

Facebookhttps://www.facebook.com/CerApis

Τηλ697-0753641

Νεότερα Άρθρα

“Ρέι. Μια φωτεινή μέρα”: Ένα υπέροχο παραμύθι για τα παιδιά μας

Her News

Superfoods: Ποιες υπερτροφές είναι ιδανικές για τα παιδιά;

Her News b

Η Νο1 δεξιότητα που κάνει τη διαφορά στη ζωή μας, πάνω και από το IQ – Πως να την αναπτύξεις στο παιδί σου

Her News