HerNews.gr
Beauty

Τριχόπτωση: Tι φταίει και πέφτουν τα μαλλιά μου;

Τριχόπτωση : Tι φταίει και πέφτουν τα μαλλιά μου;

Αν έχεις παρατηρήσει στην βούρτσα σου , μετά το χτένισμα , περισσότερες τρίχες από ότι συνήθως, αν βλέπεις το πρωί στο μαξιλάρι σου αρκετές τρίχες, ή ακόμα πιο σημαντικό, αν όταν αγγίζεις τα μαλλιά σου βλέπεις να μένουν τούφες στα χέρια σου, τότε αντιμετωπίζεις πρόβλημα τριχόπτωσης.

Για ποιο λόγο όμως συμβαίνει αυτό και τα μαλλιά μας πέφτουν;

Κακή διατροφή

Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία. Τα μαλλιά μας χρειάζονται την σωστή ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για να μπορούν να μένουν υγιείς και να μεγαλώνουν. Αν δεν τρεφόμαστε σωστά , τότε είναι πολύ πιθανή η εμφάνιση τριχόπτωσης.

Άγχος

Το άγχος επηρεάζει τις ορμόνες μας. Κυρίως επηρεάζει την ορμόνη κορτιζόλη , η οποία ευθύνεται για την τριχόπτωση. Αν βρίσκεσαι σε μια περίοδο με έντονο άγχος, τότε είναι πιθανό να αντιμετωπίσεις προβλήματα τριχόπτωσης.

Λάθος περιποίηση μαλλιών

Αν συνεχώς πιάνεις τα μαλλιά σου σε σφιχτές κοτσίδες και αλογοουρές, αν χρησιμοποιείς πρόσθετα μαλλιά , ή αν κάνεις συνεχώς χτενίσματα με συσκευές που παράγουν θερμότητα, τότε η τρίχα ασθενεί, και εμείς οδηγούμαστε στο πρόβλημα της τριχόπτωσης.

 Έλλειψη σιδήρου

Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για το αίμα μας και για την σωστή λειτουργία του σώματος μας. Η ανεπάρκεια σιδήρου μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση , όπως και αραίωση και λέπτυνση της τρίχας.

 Ορμονικές διαταραχές

Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν ορμονικές διαταραχές τείνουν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα τριχόπτωσης. Για παράδειγμα, πολλές γυναίκες πάσχουν από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, άρα έχουν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, που προκαλεί προβλήματα στην τρίχα.

Αντισυλληπτικά χάπια

Τα χάπια αντισύλληψης προκαλούν αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών , για αυτό η χρήση τους πολλές φορές προκαλεί τριχόπτωση.

Κληρονομικότητα

Είναι πολύ σύνηθες να παρατηρούμε τριχόπτωση , όταν άλλα μέλη της οικογένειας μας έχουν το ίδιο πρόβλημα. Αυτό βασίζεται στα γονίδια. Σύμφωνα με μελέτες η κληρονομικότητα αυτή υπάρχει περισσότερο στις γυναίκες.

Νεότερα Άρθρα

Selena Gomez: Έκανε την πιο μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά της!

HerNews ka

Emily Ratajkowski: Υιοθέτησε το πιο chic μανικιούρ για το φθινόπωρο

HerNewskl

Το λιλά μανικιούρ είναι το must have της εποχής

Her News b