HerNews.gr
DECORNEWS

Τρόποι να ζεσταθούμε στο σπίτι χωρίς να κάψουμε ρεύμα ή πετρέλαιο

Πόσες φορές δεν έχουμε γυρίσει σπίτι από τη δουλειά τρέχοντας να ανοίξουμε τον διακόπτη του καλοριφέρ ή του κλιματιστικού για να ζεσταθούμε; Η κατανάλωση σε ρεύμα και πετρέλαιο, ειδικά τις ημέρες με πολύ κρύο είναι δεδομένη. Υπάρχει άλλωστε και άλλη πηγή θερμότητας στο σπίτι;

Αν σας έλεγα πως πηγή θερμότητας μπορεί να μην υπάρχει, αλλά υπάρχουν τρόποι να ζεσταθούμε ανέξοδα, χωρίς ρεύμα ή πετρέλαιο, πόσο θα σας φαινόταν περίεργο; Τι μπορεί να είναι αυτό που θα ζεστάνει το σώμα μας και γενικά ολόκληρο το σπίτι;

zestospiti

  1. Χμ, λοιπόν! Η τοποθέτηση ραφιών πάνω από τα καλοριφέρ είναι μια καλή λύση στην διατήρηση θερμότητας χωρίς ρεύμα. Ανάβοντας για λίγες ώρες το καλοριφέρ, τα ράφια αποθηκεύουν στο υλικό τους τη ζέστη και τη διαχέουν στην ατμόσφαιρα.
  2. Η ύπαρξη χαλιών στο χώρο. Υπέροχος τρόπος διακόσμησης, ανέξοδη θερμότητα μιας και απευθείας συγκρατούν τη ζέστη και καλύπτουν τα κρύα πατώματα ενός σπιτιού.
  3. Πρόσθεσε μαξιλάρια και ριχτάρια στους καναπέδες. Ένας καναπές από μόνος του, είναι ένα ”άψυχο” έπιπλο στο σπίτι. Η προσθήκη όμως πολλών μαξιλαριών και ριχταριών, εμπλουτίζει τον χώρο και έτσι δεν είναι κενός και κρύος, ενώ ταυτόχρονα φέρνει ”ζωή” στο σπίτι, μιας και οι επιλεγμένες χρωματικές παλέτες δημιουργούν ζωηρή διακόσμηση.
  4. Άφησε ανοιχτές τις κουρτίνες για όσο περισσότερο μπορείς και μέχρι να πέσει ο ήλιος. Ειδικά αν το σπίτι είναι ευήλιο, δεν υπάρχει καλύτερη λύση από τον ήλιο που μπαίνει με τις ακτίνες του και ζεσταίνει τον χώρο. Έτσι δημιουργείται φυσική θερμότητα χωρίς ρεύμα.

kourtines

Σίγουρα, όταν έξω ο βαθμός Κελσίου είναι μονοψήφιος, θα χρειαστεί ν’ ανάψεις καλοριφέρ ή κλιματιστικό, όμως η ωφέλεια από τις ημέρες με ήλιο και την διαμόρφωση του σπιτιού με τους παραπάνω τρόπους, μπορεί να μειώσει την κατανάλωση σε ρεύμα και πετρέλαιο.

 

Νεότερα Άρθρα

3 οικονομικοί τρόποι για να μετατρέψετε τα φυτά σε διακοσμητικά

HerNews ka

Τα καλύτερα μοντέρνα σχέδια για έναν κoμψό τοίχο

Her News

7+1 τρόποι για να κάνετε το σαλόνι σας πιο γαλήνιο σαν ένα «καταφύγιο»

HerNews ka