HerNews.gr
DECORNEWS

5 μυστικά για να μυρίζει το σπίτι σου τέλεια

5 μυστικά για να μυρίζει το σπίτι σου τέλεια

Όσες φορές έχεις πάει κάποια επίσκεψη σε σπίτι, το πρώτο πράγμα που προσέχεις είναι η μυρωδιά του. Μην σκέφτεσαι πως ζουν μέσα σε ένα σπίτι ενώ μπορεί να μυρίζει άσχημα ( είτε από καπνό, είτε από μαγειρική, είτε από κλεισούρα κλπ.). Η απάντηση είναι απλή. Δυστυχώς συνηθίζουμε τις μυρωδιές με τις οποίες ζούμε, και δεν μπορούμε να τις διακρίνουμε στον δικό μας χώρο. Σκέψου τώρα ότι ίσως
να έχεις και εσύ συνηθίσει το πως μυρίζει το σπίτι σου, και δυστυχώς στους επισκέπτες να μυρίζει περίεργα.

Για τον λόγο αυτό, σου έχουμε 5 μυστικά για να μυρίζει πάντα το σπίτι σου τέλεια.

1. Αρωματικά κεριά

Τα αρωματικά κεριά βοηθούν όχι μόνο στο να υπάρχει μια όμορφη μυρωδιά στο σπίτι (ανάλογα με τον τύπο αρωματικού κεριού που θα διαλέξεις) , αλλά έχουν και την ιδιότητα να απορροφούν τις άσχημες μυρωδιές. Τα αρωματικά κεριά που αγοράζονται πιο πολύ είναι συνήθως αυτά με άρωμα βανίλιας , κανέλας και γιασεμιού.

2. Αρωματικό χώρου

Σχεδόν με τον ίδιο τρόπο με τα αρωματικά κεριά δρουν και τα αρωματικά χώρου. Βέβαια τα σχέδια πλέον που κυκλοφορούν για τις συσκευές των αρωματικών χώρου αποτελούν και ένα τέλειο διακοσμητικό σπιτιού. Αν θες να φτιάξεις ένα δικό σου σε μορφή σπρέι, τοποθέτησε σε ένα δοχείο σπρέι νερό και μια κουταλιά της σούπας μαλακτικό ρούχων. Ψέκασε το σπίτι, και θα εκπλαγείς από την μυρωδιά.

3. Σκόνη βανίλιας στο τασάκι

Αν καπνίζεις , και νιώθεις ότι το σπίτι μυρίζει από τον καπνό σου έχουμε την λύση. Τοποθέτησε στα τασάκια σου, μαγειρική σκόνη βανίλιας. Όταν θα πέφτει η στάχτη , το άρωμα βανίλιας θα αναδύεται καθώς θα καίγεται.

4. Κανέλα στην ηλεκτρική σκούπα

Αν σκουπίζεις με ηλεκτρική σκούπα, αυτό το μυστικό θα σου λύσει τα χέρια. Τοποθέτησε στην σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας λίγη σκόνη κανέλας πριν ξεκινήσεις το σκούπισμα. Όταν βάλεις σε λειτουργία την σκούπα, η μυρωδιά της κανέλας θα πηγαίνει στον χώρο καθώς θα βγαίνει με τον αέρα της ηλεκτρικής συσκευής.

5. Βράσε πορτοκάλι

Αυτό είναι το προσωπικά αγαπημένο μου hack. Πολλές φορές το σπίτι μας αποκτά μια περίεργη μυρωδιά μετά την μαγειρική (ειδικά αν έχουμε τηγανίσει ή αν έχουμε φτιάξει ψάρι). Μόλις πλύνεις τα πάντα βράσε σε μια κατσαρόλα ένα ολόκληρο ξεφλουδισμένο πορτοκάλι. Όσο βράζει , η μυρωδιά του πορτοκαλιού απορροφά την άσχημη οσμή από την προηγούμενη μαγειρική σου.

Extra tip: Μαζί με το πορτοκάλι, ρίξε λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σου κονιάκ.

Προσοχή ! Για να λειτουργήσουν όλα αυτά θα πρέπει προηγουμένως να έχουμε αερίσει καλά τον χώρο μας.

Νεότερα Άρθρα

5+1 λουλούδια που θα δώσουν στον κήπο σας καταπληκτική μυρωδιά

HerNews ka

Στολισμός: Η φύση στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας

Her News

Γιορτή της Γυναίκας: Γέμισε το Instagram με Ανθοδέσμες!

Her News