HerNews.gr
Ψυχολογία

Ενθάρρυνση: 2 απλοί τρόποι για να ενθαρρύνεις τους ανθρώπους γύρω σου

Ενθάρρυνση: 2 απλοί τρόποι για να ενθαρρύνεις τους ανθρώπους γύρω σου

Η ενθάρρυνση προς τους αγαπημένους μας ανθρώπου είναι πολύ σημαντική. Με αυτό τον τρόπο τους κάνουμε να αισθάνονται πιο δυνατοί στις απαιτήσεις των εποχών μας.

Είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε όσους το έχουν ανάγκη γιατί με αυτόν τον τρόπο χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους οικείους μας, και νιώθουμε και εμείς οι ίδιοι καλύτερα μέσα μας έχοντας βοηθήσει κάποιον να ανέβει ψυχολογικά. Στην απαιτητική καθημερινότητα μας, είναι σωτήριο να εκφράζουμε λόγια στους δικούς μας ανθρώπους που θα τους ενθαρρύνουν. Δεν είναι όμως τόσο εύκολο για όλους μας. Για αυτό αν θέλεις να ενθαρρύνεις κάποιον και δεν ξέρεις πως, μπορείς να βοηθηθείς από τους παρακάτω τρόπους.

Γίνε συγκεκριμένη

Έχουμε συνηθίσει να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους με γενικές απλές φράσεις. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές αυτές οι γενικές φράσεις, αν και καλοπροαίρετες, μπορούν να μπουν στο ένα αυτί και να βγουν από το άλλο. Σίγουρα θα εκτιμηθεί από κάποιον αν δεις την δουλειά του και του πεις «Μπράβο, έκανες πολύ καλή δουλειά» , αλλά αν γίνεις συγκεκριμένη στα σχόλια σου , το άτομο αυτό θα νιώσει μεγαλύτερη ενθάρρυνση αφού θα δει ότι όντως παρατήρησες την δουλειά του.

Για παράδειγμα..

Ας υποθέσουμε ότι βλέπεις τα κοσμήματα που φτιάχνει μια φίλη σου. Μην τις πεις «Μπράβο, τα κοσμήματα σου είναι τέλεια», αλλά προσπάθησε να εστιάσεις σε κάτι. Πες «Μπράβο, μου αρέσει ο τρόπος που συνδυάζεις τα χρώματα , δίνεις έτσι μια διαφορετική αίσθηση που θα εντυπωσιάσει τον πελάτη!»

Μην το κρατάτε μεταξύ σας

Οπωσδήποτε η ενθάρρυνση μπορεί να είναι κάτι πολύ προσωπικό, δηλαδή να γίνεται μεταξύ εσένα και ενός ακόμα προσώπου, αλλά δίνεις μεγαλύτερη δύναμη σε κάποιον αν τα λόγια σου τα ακούσουν και άλλοι.. Αν πρόκειται για κάποιον συνάδελφο σου, εκφράσου μπροστά στο αφεντικό σας. Αν πρόκειται για κάποιον φίλο σου, γράψε ένα δημόσιο σχόλιο στα social media. Αν πρόκειται για ένα μέλος της οικογένειας σου , εκφράσου μπροστά και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Για παράδειγμα ..

Ας υποθέσουμε ότι μια φίλη σου ανεβάζει μια φωτογραφία στο Instagram αλλά νιώθει ανασφάλεια για το πως δείχνει. Μην της στείλεις μήνυμα ότι είναι πολύ όμορφη. Γράψτο δημόσια κάτω από την φωτογραφία της.

Νεότερα Άρθρα

Αγκαλιές: Ποια είναι τα οφέλη τους

Her News b

Τελικά ισχύει ότι αν ένας άνθρωπος είναι τσιγκούνης στα χρήματα είναι και στα συναισθήματα;

HerNews ka

Προλήψεις: Πόσες από αυτές πιστεύεις;

Her News