HerNews.gr
Παιδί

Φρούτα: Ποια δεν πρέπει να τρώνε τα μωρά

Όταν τα μωρά μας φτάσουν στην ηλικία των 4 με 6 μηνών, ξεκινούν το διατροφικό ταξίδι στις στέρεες τροφές. Μια από αυτές είναι τα φρούτα.

Τα φρούτα προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό. Υπάρχουν παρόλα αυτά και κάποια τα οποία είναι ακατάλληλα για τα μωρά μας μιας και υπάρχει δυσκολία κατάποσης ή πέψης. Ας τα δούμε αναλυτικότερα.

Εσπεριδοειδή φρούτα

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία φρούτων που ταξινομούνται ως εσπεριδοειδή, συμπεριλαμβανομένων των λεμονιών, των λάιμ, των πορτοκαλιών και των γκρέιπφρουτ. Είναι επίσης γνωστό ότι έχουν ποικίλα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του ότι είναι πλούσια πηγή βιταμινών και φυτικών ινών, καθώς και ότι προάγουν την καλύτερη υγεία της καρδιάς και των νεφρών.

mwro

Ωστόσο, τα εσπεριδοειδή δεν είναι μια σοφή επιλογή για τα μωρά, επειδή μπορούν εύκολα να προκαλέσουν πόνο στο στομάχι. Τα εσπεριδοειδή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και οξύ, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε παλινδρόμηση οξέος ή/και στομαχικά προβλήματα σε βρέφη, που έχουν πιο ευαίσθητο πεπτικό σύστημα καθώς αναπτύσσονται ακόμη.

Σταφύλια

Τα σταφύλια ως φρούτα έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου και μπορούν να βελτιώσουν την υγεία και τις λειτουργίες της καρδιάς.

Τα σταφύλια μπορεί να φαίνονται σαν μια εξαιρετική επιλογή φρούτων για βρέφη, επειδή μπορούν εύκολα να τα κρατήσουν στα χέρια τους. Αλλά το μικρό μέγεθος αυτού του φρούτου είναι ο κύριος λόγος που δεν συνιστάται για μικρά μωρά, καθώς ενέχει κίνδυνο πνιγμού.

Ακόμα κι αν είναι κομμένα ή πολτοποιημένα, αν περιέχουν σπόρους, μπορεί να υπάρχει κίνδυνος πνιγμού.

moro

Φρούτα με σπόρους

Σε παρόμοιο τόνο, κάθε φρούτο που περιέχει σπόρους δεν είναι καλή επιλογή για τα μωρά επειδή ενέχει κίνδυνο πνιγμού. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει φρούτα όπως μήλα, ακτινίδια, σύκα, παπάγια, φρούτα του πάθους, αχλάδια, ρόδια, καρπούζια και φυσικά σταφύλια.

Νεότερα Άρθρα

Ορθορεξία και εφηβεία: Μήπως η επιλογή υγιεινής διατροφής γίνεται εμμονή;

Her News

Κατάθλιψη εφήβων: Ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

Her News b

Η πρώτη επίσκεψη στο νεογέννητο

Her News