HerNews.gr
Παιδί

Χωρισμός – Πώς επηρεάζει το παιδί στις μελλοντικές του σχέσεις

Στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» βρέθηκε σήμερα η συμβουλευτική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου, η οποία μίλησε σχετικά με το πώς επηρεάζει την επιλογή συντρόφου και τις μελλοντικές σχέσεις η πατρική και η μητρική φιγούρα.

«Η οικογένεια είναι η απαρχή της ύπαρξής μας, κυνηγάμε να βρούμε ένα πρότυπο με δύναμη και ισχύ και αυτό είναι οι γονείς μας», είπε η κ. Θεοδωρακοπούλου.

«Είναι πολλά τα στοιχεία που μπορεί μία γυναίκα να κοιτάζει σε ένα σύντροφο, σε σχέση με τον πατέρα της. Επηρεάζει το τι κάνει ο πατέρας της επαγγελματικά. Το πώς φέρεται στη μητέρα της. Για τους γιους, κοιτάζουν αν είναι επαγγελματίας είναι η μαμά, το αν είναι διαθέσιμη συναισθηματικά», εξήγησε για τις σχέσεις.

«Τα περισσότερα κορίτσια και αγόρια που μπαίνουν σε κακοποιητικές σχέσεις, το έχουν ζήσει κάποια στιγμή και το νιώθουν σαν ασφάλεια», τόνισε η κ. Θεοδωρακοπούλου.

«Η σχέση των γονιών είναι η πρώτη ερωτική σχέση που βλέπουμε. Αυτό αναζητούν και τα παιδιά εκτός σπιτιού. Αναζητούν αυτό που έχουν βιώσει ως παιδιά», σημείωσε η ίδια.

«Οι γονείς που χωρίζουν δείχνουν ότι μπορείς να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου. Το αν θα ξαναμπούν σε σχέσεις είναι κάτι σημαντικό για τα παιδιά, το να μπορέσουν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους», ανέφερε κλείνοντας η κ. Θεοδωρακοπούλου.

Νεότερα Άρθρα

Θερμοπληξία στο αυτοκίνητο: Τεράστιος ο κίνδυνος για τα παιδιά

Her News

Πανελλήνιες: Γονεϊκά λάθη και η πίεση που ασκούν οι γονείς στα παιδιά τους, με αφορμή τις εξετάσεις

HerNews ka

Τι πρέπει να κάνετε αν πιστεύετε ότι μωρό σας έχει στραβισμό

HerNews ka