HerNews.gr
Ελλάδα

Έλεγχοι στα social media για κατ’ οίκον υπηρεσίες αισθητικής και κομμωτικής

Μεγάλα πρόστιμα ύστερα και από ελέγχους στους λογαριασμούς συγκεκριμένων ατόμων στα social media προανήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή.Έρχονται έλεγχοι στα social media για κατ’ οίκον υπηρεσίες αισθητικής και κομμωτικής.

Πρόκειται για άτομα που παρέχουν παρανόμως κατ’ οίκον υπηρεσίες αισθητικής και κομμωτικής.

Σε αυτέςτις περιπτώσεις θα γίνουν εκτεταμένοι έλεγχοι σε διαφημιστικές τους αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 Για το ίδιο ζήτημα ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην κατάθεση ρύθμισης, η οποία θα δίνει στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και Εμπορίου τη δυνατότητα διενέργειας ελέγχων στα social media, προκειμένου να εντοπίσει διαφημίσεις αυτού του τύπου και να επιβάλλει πρόστιμα.

 «Δεν είναι ζήτημα φορολογικών εσόδων που χάνονται από το κράτος. Εμένα με απασχολεί περισσότερο ο αθέμιτος ανταγωνισμός που γίνεται από αυτούς που πηγαίνουν στα σπίτια δουλεύουν μαύρα και άρα μπορούν να έχουν λιγότερο κόστος από εκείνους που έχουν κατάστημα» επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι η τροπολογία θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες κατά πάσα πιθανότητα, στο  νομοσχέδιο για την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σχετικά με τις υπηρεσίες αισθητικής και κομμωτικής πρόσθεσε:

 «Δεν είναι μόνο ζήτημα φορολογικών εσόδων που χάνονται από το κράτος, που είναι και αυτό ένα ζήτημα που μας απασχολεί. Εμένα με απασχολεί περισσότερο ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργείται από αυτούς που πηγαίνουν στα σπίτια, δουλεύουν μαύρα και άρα μπορούν να έχουν λιγότερο κόστος, να παίρνουν λιγότερα χρήματα από αυτούς που τους παρέχουν την υπηρεσία και άρα να ανταγωνίζονται αθέμιτα τους άλλους που έχουν φτιάξει καταστήματα κι έχουν έναν σωρό έξοδα. Πιστεύω όταν έρθει αυτή η διάταξη να την ψηφίσουν και τα υπόλοιπα κόμματα».

Νεότερα Άρθρα

Θρίλερ στην Κω με την εξαφάνιση της 27χρονης Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκα – Σαρώνουν την περιοχή

HerNews ka

Σέρρες: Οι πρώτες υπαίθριες δανειστικές βιβλιοθήκες της πόλης είναι γεγονός

Her News

Κακοκαιρία Daniel: Διασώστες απεγκλώβισαν βρέφος από πλημμυρισμένο σπίτι – BINTEO

HerNews ka