HerNews.gr
Pets

Κατοικίδια: Ποιές τροφές δεν πρέπει να τρώει η γάτα σου

Όσο κι αν αγαπάς τη γάτα σου και όσο κι αν τη θεωρείς μέλος της οικογένειας σου, πρέπει να θυμάσαι ότι δεν είναι άνθρωπος! Υπάρχουν τροφές που δεν πρέπει να τρώει η γάτα σου και πρέπει να τις γνωρίζεις, για να έχει εναν οργανισμό γεμάτο υγεία και να την έχεις κοντά σου για πολλά πολλά χρόνια.

Ποιές τροφές δεν πρέπει να τρώει η γάτα σου

Γαλακτοκομικά ( εκτός από γιαούρτι)

Μπορεί η γάτα σου να λατρεύουν το γάλα, όμως πολλές γάτες, όταν ενηλικιώνονται, αποκτούν δυσανεξία στη λακτόζη. Οπότε, καλό θα ήταν να μην της δώσεις τυριά ή γάλα. Μπορείς να δοκιμάσεις να της βάλεις ελάχιστο γιαούρτι για να δεις πως θα αντιδράσει. Συνήθως το γιαούρτι δεν ενοχλεί το πεπτικό τους σύστημα.

Ωμό κρέας, ωμό ψάρι και ωμά αυγά, 

Δεν δίνουμε τίποτα ωμό στη γάτα μας, αυτό είναι νόμος. Υπάρχει πιθανότητα εμετών και διάρροιας, όπως και το να κολλήσει σαλμονέλα ή E. coli. Να αποφεύγεις επίσης να της δίνεις τα λίπη από το μαγειρεμένο κρέας, γιατί μπορεί να της προκαλέσουν παγκρεατίτιδα.

Σταφίδες και σταφύλια

Γενικά οι γάτες αποφεύγουν αυτές τις δύο τροφές και δεν έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά που όταν τις έφαγαν, αρρώστησαν. Καθώς τα σταφύλια και οι σταφίδες μπορούν να προκαλέσουν νεφρική ανεπάρκεια στα σκυλιά, είναι καλύτερα να τα αποφύγεις και για τις γάτες.

Σοκολάτα

Υπάρχει ένα συστατικό σε όλα τα είδη σοκολάτας, ειδικά στην μαύρη σοκολάτα, που λέγεται θεοβρωμίνη , το οποίο είναι βλαβερό για τη γάτα σου. Η κατανάλωσή του μπορεί να της προκαλέσει καρδιακές αρρυθμίες και μυϊκούς σπασμούς.

Κρεμμύδια και σκόρδο

Τα κρεμμύδια μπορούν προκαλέσουν στομαχικά προβλήματα στη γάτα σου. Αν υπάρχει λίγο μαγειρεμένο κρεμμύδι ή σκόρδο σε μια σάλτσα που έγλειψε η γάτα σου, δεν θα πάθει κάτι, όμως αν φάει μια σκελίδα σκόρδο ή φρέσκο κρεμμυδάκι, τότε σίγουρα θα την ενοχλήσει.

Τόνος

Ο τόνος σε κονσέρβα που προορίζεται για ανθρώπους θα προκαλέσει στη γάτα σου προβλήματα στην πέψη όπως και στεατίτιδα, μια φλεγμονή του σωματικού λίπους.

Καφές, τσάι, ενεργειακά ποτά

Όλα αυτά τα ροφήματα και αφεψήματα με καφεΐνη, δημιουργούν στη γάτα σου ταραχή, αρρυθμίες και μυϊκούς σπασμούς. Φρόντισε να μείνει μακρυά απο αυτά τα ποτά.

Αλκοόλ

Αφενός, η γατούλα σου μπορεί να μεθύσει, όμως το αλκοόλ της προκαλεί σοβαρή ζημιά στο συκώτι και τον εγκέφαλο. Ακόμα και μια κουταλιά της σούπας αλκοόλ είναι πιθανό να ρίξει μια γάτα σε κώμα. 

Νεότερα Άρθρα

Νομοσχέδιο για ζώα συντροφιάς: Κανένα ζώο κακοποιημένο!

Her News

Θέλετε να ζήσει το κατοικίδιο σας περισσότερο; – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Her News

Κατοικίδιο: Πως μπορεί να βοηθήσει την ψυχολογία του παιδιού;

Her News b