HerNews.gr
ΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΕΞ

Σχέση χωρίς σεξ! Γίνεται;

Σχέση χωρίς σεξ! Γίνεται; Και αν ναι τότε τι ξεχωρίζει την ερωτική σχέση από την φιλική;

Η σεξουαλική επαφή μεταξύ δύο ατόμων αποτελεί το βασικό παράγοντα  και την διαφοροποιεί από την φιλική.

Σε αυτή τη σχέση υπάρχει σεβασμός, αλληλοεκτίμηση, αγάπη και εμπιστοσύνη. Είναι γλυκός, έχει χιούμορ, ταιριάζετε πολύ, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει χημεία στο σεξ. Δεν υπάρχει πάθος. Ούτε καν μια σπίθα από την αρχή τότε η σχέση είναι καταδικασμένη. 

Όμως υπάρχουν και οι σχέσεις που απλά το σεξ μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Οι αιτίες που το σεξ σταδιακά αραιώνει ή εξαφανίζεται από μια ερωτική σχέση μπορεί να είναι πολλοί, όπως για παράδειγμα, η εμφάνιση κάποιας σεξουαλικής δυσλειτουργίας, η προβληματική επικοινωνία του ζευγαριού, οι συχνές εντάσεις και καθημερινές τριβές, η γέννηση ενός παιδιού.

Η λύση στις περιπτώσεις αυτές, βέβαια, δεν είναι ούτε η προσποίηση ότι «όλα είναι καλά» .Υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες όπου ένα ζευγάρι μπορεί να σταματήσει εντελώς να έχει ερωτικές επαφές χωρίς να σημαίνει ότι σταμάτησε να βιώνει τον έρωτα. Για παράδειγμα, μια σημαντική σωματική ή ψυχική ασθένεια π.χ. καρκίνος, κινητική αναπηρία, κατάθλιψη,

Όπως και να έχει αν δεν μπορείτε να τα καταφέρετε μόνοι σας με τον διάλογο, τότε καλό είναι να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού. Ο θεραπευτής θα ακούσει το πρόβλημα και θα σας βοηθήσει . 

Νεότερα Άρθρα

Σου μιλάω για ανθρωπιά

Her News

Μπορώ να νοιαστώ χωρίς να επηρεαστώ;

Her News

Το να κοιτάμε τον ουρανό μας φτιάχνει τη διάθεση

Her News