HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Χάρης Γιακουμάτος: Μιλά στο HerNews για το Survivor, το “Love it” & την πατρότητα

Συνέντευξη στο HerNews και την δημοσιογράφο Χριστίνα Φώντη έδωσε ο Χάρης Γιακουμάτος. Μιλά για το Survivor, για τα νούμερα τηλεθέασης & το πως να είσαι ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης εν μέσω πανδημίας.

Σε συναντώ στο “Butterfly All Day Bar”, μια δική σου επιχείρηση, πως είναι τα πράγματα για την εστίαση εν μέσω πανδημίας;

Αρχικά όταν αποφάσισα να ανοίξω το Butterfly , έψαξα πολύ για να βρω το κατάλληλο όνομα. Κατέληξα τελικά στο “Butterfly” που σημαίνει «πεταλούδα». Η πεταλούδα ,  είναι το πιο τρανό παράδειγμα για όσα συμβαίνουν  , διότι ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, μεταμορφώνεται σε κάτι τόσο όμορφο. Η ζωή μου λοιπόν μεταμορφώνεται με το Butterfly. Έχουμε ζήσει πολύ δύσκολες στιγμές, όπως την κρίση , και το μόνο που έλειπε ήταν μια πανδημία. Στην πρώτη καραντίνα η αλήθεια είναι ότι έψαχνα το ταμείο για να πληρώσω τις υποχρεώσεις που είχα. Όταν ήρθε η δεύτερη καραντίνα , πήραμε υποτίθεται κάποια «δανεικά» από το κράτος..

Τελικά ανοίξαμε και Δόξα τω Θεώ πήγαμε πολύ καλά. Εκεί όμως που παίρνουμε τα «πάνω» μας , μας ξαναχτυπάει η πανδημία. Κλείνουμε πλέον πάλι στις 12 , κάτι που μπορώ να το καταλάβω, αλλά δεν σου κρύβω ότι δεν μπορώ να καταλάβω την απαγόρευση της μουσικής. Χωρίς μουσική είναι χειρότερα, καθώς υπάρχει ησυχία και έτσι ο ένας έρχεται πολύ κοντά στον άλλον για να μην ακούγονται όσα λένε. Αν πρέπει να σου πω πως είναι η εστίαση εν μέσω πανδημίας , θα πω ότι είμαστε σε μια κατάσταση «ζωντανών – νεκρών». Θεωρώ όμως ότι από τον Μάρτιο σιγά – σιγά θα επιστρέψουμε στους ρυθμούς μας..

Το πρωί σε βλέπουμε στο “Love it” του SKAI με την Ιωάννα Μαλέσκου να σχολιάζεις το Survivor.Πως είναι σαν εμπειρία να σχολιάζεις στην τηλεόραση κάτι που και εσύ ο ίδιος έχεις ζήσει;

Είναι απόλαυση να σχολιάζω το Survivor, που το έχω ζήσει και το έχω αγαπήσει. Μεγαλύτερη όμως απόλαυση είναι που μπορώ να βάλω τον τηλεθεατή στην ψυχολογία των παικτών , ακριβώς επειδή το βίωσα και το ένιωσα και εγώ κάποτε. Ο τηλεθεατής από το σπίτι δεν έχει ολοκληρωμένη εικόνα στο τι συμβαίνει όσο έχω εγώ που το έχω ζήσει. Ούτε εγώ είχα όταν έβλεπα το παιχνίδι πριν πάω. Για παράδειγμα όταν αποχώρησε από το 1ο Survivor η Σάρα Εσκενάζυ της είχα πει χαρακτηριστικά «Καλά, στα 5 μέτρα ήταν ο στόχος, δεν μπορούσες να τον πετύχεις;». Η Σάρα βέβαια είναι ένα πολύ γλυκό παιδί και μου απάντησε «Αν πας, θα μάθεις». Πήγα! Και έμαθα! (χαχα). Για αυτό νιώθω χαρούμενος που μπορώ τώρα μέσω του Love it να μεταφέρω στον κόσμο αυτά τα συναισθήματα. 

Το “Love it” στην αρχή της σεζόν έκανε χαμηλά νούμερα , ενώ τώρα έχει αρχίσει να ανεβαίνει. Που το αποδίδεις αυτό και πόσο σας έχει επηρεάσει σαν ομάδα;

Κάθε καινούργια ομάδα χρειάζεται χρόνο για να δεθεί. Το γνωρίζω πολύ καλά καθώς ήμουν για πολλά χρόνια προπονητής polo.Φέτος η ομάδα του Love it έχει καινούργια σύνθεση , οπότε χρειάζεται χρόνο για να νιώσουν τα άτομα καλά μεταξύ τους και για να τους δεχτεί και το κοινό. Πιστεύω ότι και με την δική μου την προσθήκη το κλίμα έγινε ακόμα πιο «παρείστικο». Το απολαμβάνουμε όλοι και γελάμε πολύ. Αυτό πιστεύω είναι το πιο σημαντικό και αυτό που τελικά χρειάζεται ο κόσμος. Περνάμε τόσο ωραία που μακάρι να είχα άλλες 3 ώρες στον αέρα, να συζητάμε και να αλληλοεπιδρούμε με τον κόσμο!

Φέτος στο παιχνίδι επιβίωσης βλέπουμε να γεννιέται και ένας έρωτας. Ποια είναι η γνώμη σου για αυτό;

 Το φετινό Survivor ξεκίνησε πιο δυνατά από ποτέ, σε όλα τα επίπεδα! Οι ομάδες είναι πολύ κοντά αγωνιστικά, είδαμε εντάσεις , και φυσικά έναν έρωτα. Ο έρωτας ανάμεσα στον Γιώργο Κατσαούνη και την Μυριέλλα Κουρεντή γεννήθηκε πολύ γρήγορα, και δεν ξέρω πόσο τελικά θα κρατήσει στον χρόνο. Είναι όμως πολύ ενδιαφέρον. Όλοι περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί, όχι μόνο μεταξύ τους, και έτσι τα βράδια μας πλέον δεν είναι καθόλου βαρετά. 

Υπήρξε παρόμοιο ερωτικό περιστατικό στο Survivor που συμμετείχες εσύ;

Ο έρωτας είναι κάτι πολύ όμορφο! Δυστυχώς όμως στο δικό μας Survivor δεν υπήρξε. Το Survivor που συμμετείχα εγώ ήταν περισσότερο αγωνιστικό. Είχαμε πολύ δυνατούς παίκτες! Προσωπικά έφτασα στο σημείο να σκέφτομαι μόνο τον στόχο. Ανταγωνιζόμασταν πολύ ο ένας τον άλλον στο στίβο μάχης, και μας ένοιαζε όλους η νίκη, άρα δεν ήταν εύκολο να γεννηθεί κάποιος έρωτας. 

Πως ήταν γενικά το Survivor για εσένα σαν εμπειρία ;

Είμαι από τους τυχερούς που έζησα το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος. Αν είχα αποχωρήσει στις αρχές θα έλεγα ότι είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το έζησα όμως όλο και μπορώ να σου πω ότι ήταν η πιο όμορφη περιπέτεια της ζωής μου. Δεν θα την άλλαζα με τίποτα την απόφασή μου να συμμετέχω στο Survivor. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι και μια δύσκολη περιπέτεια. Μπαίνεις στην διαδικασία να γνωρίσεις τον εαυτό σου καλύτερα και να γίνεις πιο δυνατός. Τα συναισθήματα που νιώθεις μέσα στο παιχνίδι είναι πολύ έντονα. Η πείνα, οι άσχημες συνθήκες διαβίωσης , η απομόνωση είναι πράγματα που σε διαλύουν. Όταν έβλεπα το 1ο Survivor αναρωτιόμουν γιατί έκλαιγαν όλοι τόσο πολύ .. Τελικά μπαίνοντας στο παιχνίδι άρχισα να τους καταλαβαίνω, αφού και εγώ έκλαιγα σαν μωρό παιδί.. Όπως και να ‘χει όμως πρόκειται για μια αξέχαστη εμπειρία!

Αν σου γινόταν πρόταση να μπεις ξανά στο παιχνίδι, θα δεχόσουν ; 

Ναι! Το Survivor σε κάνει ξανά παιδί. Αυτό που σε νοιάζει όσο βρίσκεσαι εκεί είναι πως θα φας, και πως θα κερδίσεις το παιχνίδι. Πραγματικά με κάθε μικρή ή μεγάλη νίκη χαίρεσαι σαν μικρό παιδί. Είναι κάτι μοναδικό και εννοείται ότι θα ξαναπήγαινα αν μπορούσα. 

Μέχρι στιγμής ποιους παίκτες έχεις ξεχωρίσει από το φετινό Survivor ;

Η λατρεία μου είναι ο Γιωρίκας Πιλίδης. Είναι αθλητής , φαίνεται καλό παιδί και είναι πολύ δυνατός αγωνιστικά. Μου αρέσει και ο Απόστολος Ρουβάς. Είναι ο παίκτης που πιστεύω ότι θα ταιριάζαμε σαν χαρακτήρες, από όσα έχει δείξει μέχρι τώρα. Ξεχωρίζω επίσης και τον Γιάννη Τσολάκη όπως και την Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου , κυρίως γιατί ο λόγος τους είναι ενωτικός, και επειδή δεν δημιουργούν ίντριγκες. 

Επιχειρήσεις , αθλητισμός , τηλεόραση .. είναι λίγα από τα πράγματα με τα οποία ασχολείσαι. Πως είσαι αυτή την στιγμή επαγγελματικά ; 

Αυτή την στιγμή στον χώρο της εστίασης δραστηριοποιούμαι με 2 καφετέριες. Το Butterfly All Day Bar και το ZanDim All Day Café Park στο Χαλάνδρι. Το ZanDim είναι μέσα σε ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής , άρα συνδυάζει το παιχνίδι των παιδιών και την χαλάρωση των γονιών. Πριν λίγο καιρό ενώσαμε τις δυνάμεις μας με άλλους 2 φίλους μου και ανοίξαμε το Kelvin Athens, ένα studio φωτογραφίας. Αναλαμβάνουμε φωτογραφίσεις και βίντεο σε κάθε τομέα (εκδηλώσεις, καταλόγους,e-shop κλπ. ). Έχουμε ξεκινήσει πολύ δυναμικά και περιμένουμε να σας δείξουμε την συνέχεια. Όσο για την τηλεόραση, είναι κάτι που προέκυψε και μου αρέσει. Η μεγαλύτερη μου αγάπη όμως είναι ο αθλητισμός. Πλέον συνεργάζομαι με τον Νηρέα Χαλανδρίου, που είναι η ομάδα από την οποία ξεκίνησα, ενώ στα μελλοντικά μου σχέδια είναι να ανοίξω και ακαδημίες ποδοσφαίρου. 

Πάνω από όλα όμως είσαι μπαμπάς..

Πάνω από όλα είμαι μπαμπάς, και αυτό είναι το καλύτερο. Απολαμβάνω κάθε στιγμή με τον γιο μου. Πιστεύω ότι για κάθε άνθρωπο που γίνεται γονιός είναι και το μεγαλύτερο δώρο. Αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε οι γονείς είναι ότι ακόμα και στις δύσκολες στιγμές της απαιτητικής μας καθημερινότητας , το πιο σημαντικό είναι οι στιγμές με τα παιδιά μας! 

Τι εύχεσαι για το 2022;

Να έχουμε όλοι υγεία. Αν υπάρχει υγεία όλα τα υπόλοιπα θα τα καταφέρουμε.. 

Νεότερα Άρθρα

Χριστίνα Παππά: “Το εγγονάκι εννοείται ότι θα το κακομάθω, όσο μπορώ”

Her News b

Άρης Σοϊλέδης: Ο γάμος με τη Μαρία Αντωνά και η πικρία για το Survivor

Her News

Η Φαίη Ρουμπίνη μιλά στο HerNews: «Είχα αρκετές δυσκολίες στο ξεκίνημά μου, δεν σου χαρίζεται τίποτα»

HerNews ka