HerNews.gr
Αφιερώματα

Μεγάλωσες με Spice Girls; Τότε θα λατρέψεις αυτές τις 90s φωτογραφίες

spicegirls

Οι Spice Girls είναι το συγκρότημα που ευθύνεται για τη συνεχή επανάληψη στο μυαλό μας των στίχων ”I’ll tell you what i want what i really, really want”, την εποχή των 90s.

Είναι βρετανικό ποπ συγκρότημα, το οποίο δημιουργήθηκε το 1994 και αποτελούνταν αποκλειστικά από γυναίκες. Τα μέλη του ήταν η Victoria Adams (Beckham), η Melanie Brown, η Emma Bunton, η Melanie Chisholm και η Geri Halliwell. Οι Spice Girls είναι το πιο επιτυχημένο γυναικείο συγκρότημα στον κόσμο.

Μας κράτησε συντροφιά στις στιγμές των πρώτων εφηβικών μας ερώτων, στα χτυποκάρδια που νιώθαμε όταν γυρίζαμε από το σχολείο και είχαμε δει αυτό το αγόρι που μας άρεσε, στις ταινίες και τις σειρές που παρακολουθούσαμε διακαώς καθημερινές και ΣΚ όταν τελειώναμε τα μαθήματα.

spicegirls

Οι Spice Girls είναι αυτό ακριβώς το συγκρότημα που ήθελαν οι νέοι και οι νέες της εποχής, μιας και συνδύαζε τη γυναικεία δυναμική, την ανεμελιά, την αθωότητα και τα υπέροχα τραγούδια με τους πιασάρικους ρυθμούς.

Υπέγραψαν συμβόλαιο με την Virgin Records και κυκλοφόρησαν το 1996 το πρώτο τους single “Wannabe” το οποίο άγγιξε την πρώτη θέση στα charts σε 31 χώρες κάτι που τις καθιέρωσε ως παγκόσμιο φαινόμενο. Χαρακτηρίστηκαν πρωτοπόροι στην εφηβική ποπ μουσική την δεκαετία του 90. Στις επιτυχίες τους συμπεριλαμβάνουν παγκόσμιες περιοδείες, κατοχές ρεκόρ, καθιέρωση παγκόσμιων εικονικών συμβόλων όπως το Union Jack Dress όπως επίσης και την χαρακτηριστική τους φράση “Girl Power”. Το 1997-1998 οι Spice Girls γύρισαν την πρώτη τους ταινία Spiceworld.

spicegirls

Το πρώτο τους άλμπουμ Spice το οποίο παραμένει ακόμα και σήμερα το άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο από γυναικείο συγκρότημα με πάνω από 23 εκ. αντίτυπα. Ειδικότερα άγγιξε την κορυφή στο Ηνωμένο Βασίλειο με 3,928,826εκ. αντίτυπα (10 φορές πλατινένιο), στην Ευρώπη με 9,400,000 εκ. (9 φορές πλατινένιο), στην Αυστραλία με 420,000 χιλιάδες (6 φορές πλατινένιο) όπως επίσης στον Καναδά με 1,000,000εκ (διαμαντένιο). Συνολικά έχουν πουλήσει 75εκ. δίσκους μόνο με 4 albums και 12 singles, χρίζοντας τες το πιο επιτυχημένο βρετανικό συγκρότημα μετά τους Beatles.

Με την καθοδήγηση του επί χρόνια μέντορα και μάνατζερ τους Simon Fuller κατάφεραν συνεχώς να έχουν τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω τους. Κάθε μέλος απέκτησε και ένα ψευδώνυμο από το περιοδικό μουσικής Top Of The Pops κάτι που υιοθετήθηκε από τις ίδιες τις Spice Girls καθώς και από τον διεθνή τύπο.

Σύμφωνα με τον βιογράφο David Sinclair τα ψευδώνυμα Scary, Baby, Ginger, Posh και Sporty ήταν τα μόνα με τόση αναγνωρισιμότητα από τους John, Paul, George και Ringo τους Beatles δηλαδή. Οι Spice Girls αναγνωρίστηκαν ως το μεγαλύτερο πολιτιστικό σύμβολο της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από το Trivial Pursuit, κερδίζοντας με 80 τοις εκατό σε μια δημοσκόπηση των 1.000 ατόμων που διενεργήθηκε για το επιτραπέζιο παιχνίδι, αναφέροντας ότι η φράση “Girl Power” όρισε την δεκαετία.

Τον Μάιο του 1998, η Geri Halliwell εγκατέλειψε το γκρουπ λίγο πριν την συνέχεια της παγκόσμιας περιοδείας τους στην Αμερική αφήνοντας πολυάριθμες φήμες για τον λόγο της αποχώρησης της.

Τα τέσσερα εναπομείναντα μέλη κυκλοφόρησαν το τρίτο album Forever, αλλά διαλύθηκαν οριστικά τον Νοέμβριο του 2000 μετά την κυκλοφορία του τρίτου άλμπουμ για να επικεντρωθούν στην σόλο καριέρα τους. Στις 28 Ιουνίου 2007 και οι πέντε επανενώθηκαν πριν από την έναρξη της Reunion Tour τους το Δεκέμβριο, παράλληλα κυκλοφόρησαν το album τους Greatest Hits.

Τον Δεκέμβριο, ένα νέο επίσημο ντοκιμαντέρ Ginving You Everything προβλήθηκε σε διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Η περιοδεία ήταν επιτυχημένη και εκτιμάται ότι απέφερε συνολικά πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Η περιοδεία κέρδισε το βραβείο Billboard Touring 2008 για το Top Boxscore για τις 17 συνεχόμενες εμφανίσεις τους στο ο2 Arena του Λονδίνoυ.

Ας θυμηθούμε τις αγαπημένες μας ποπ σταρς, τη κάθε μια με τη δική της μοναδική προσωπικότητα, μέσα από ένα ρετρό φωτογραφικό υλικό.

spicegirls

spicegirls

spicegirls

spicegirls

spicegirls

Νεότερα Άρθρα

Άγιος Γεώργιος: Ο προστάτης του Ελληνικού Στρατού & ένας από τους σημαντικότερους Αγίους της εκκλησίας

HerNews ka

Η απίστευτα ποικιλόμορφη & υγιεινή διατροφή των αρχαίων Ελλήνων

HerNews ka

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σαν σήμερα γεννήθηκε “το πιο λαμπρό αστέρι”

HerNewskl