HerNews.gr
Health

Πότε το σώμα σου ”φωνάζει” ότι θέλει νερό -Τα 4 σημάδια

nero

Αν η θερμοκρασία είναι μικρότερη από 30 βαθμούς Κελσίου, τότε καθίσταται πιο δύσκολο για όλους μας το να πιούμε νερό. Δεν το αποζητάμε τόσο, όσο τις ημέρες με καύσωνα, εκτός και αν έχουμε φάει κάτι καυτερό, κάτι πολύ αλμυρό ή αντίστοιχα πολύ γλυκό.

Όλα δείχνουν καλά μιας και δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα. Αισθανόμαστε καλά και αυτό μπορεί να συμβεί γιατί πίνουμε άλλα υγρά όπως καφέ, χυμούς, αναψυκτικά και αφεψήματα και έτσι το νερό δεν μας κάνει αίσθηση. Παρόλα αυτά, η σημασία του είναι μεγάλη και πολύ διαφορετική για τον οργανισμό μας.

nero

Μάλιστα, όσο και αν δεν το καταλαβαίνουμε, το σώμα μας πολλές φορές ”φωνάζει” ότι χρειάζεται νερό για να συνεχίσει να λειτουργεί καλά. Ποια είναι τα σημάδια που αγνοούμε;

Κακοσμία

Το σάλιο καταπολεμά τα βακτήρια. Όταν δεν πίνεις αρκετό νερό, το σάλιο που παράγεται, μειώνεται κι έτσι το στόμα σου δεν έχει πια την ικανότητα να καταπολεμά τα βακτήρια που παράγουν την κακοσμία. Βάλε ένα ποτηράκι.

Έχεις ξαφνικές λιγούρες

Το συκώτι σου χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει σωστά. Όταν δεν το έχει, στέλνει μήνυμα στον εγκέφαλό ότι χρειάζεται καύσιμο. Αυτό μεταφράζεται ως πείνα, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεσαι απλά περισσότερο νερό.

nero

Δεν ιδρώνεις

Αυτό είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά μου. Όταν δεν ιδρώνεις ακόμα κι αν κάνεις γυμναστική, σημαίνει ότι τα υγρά στο σώμα σου είναι τόσο λίγα που ο οργανισμός σου προσπαθεί να τα κρατήσει και δεν τα απελευθερώνει με τη μορφή ιδρώτα.

Το δέρμα σου δεν έχει ελαστικότητα

Αν τσιμπάς την επιδερμίδα σου και δεν επιστρέφει άμεσα στη θέση της, είναι ένα σημαντικό σημάδι ότι είσαι αφυδατωμένη. Χωρίς αρκετή υγρασία, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά που χρειάζεται για να επανέλθει στη θέση του.

Η σωστή λειτουργία των οργάνων και η υγιής αίσθηση και όψη του δέρματος, χρειάζονται μπόλικο νερό για ενυδάτωση. Ξεκίνα με ένα ποτήρι την ώρα που ξυπνάς και θα δεις ότι στην πορεία θα είναι πιο εύκολο το να πίνεις περισσότερο.

 

Νεότερα Άρθρα

Σκανδιναβική Μέθοδος Ύπνου: Με αυτόν τον τρόπο θα κοιμάστε πιο ξεκούραστα με τον σύντροφο σας

HerNewskl

5 εύκολοι τρόποι για να ξεπαγώσετε τον κιμά σας γρήγορα & εύκολα

HerNews ka

Στεγνό βούρτσισμα στο σώμα για ευεξία

Her News