HerNews.gr
Fitness

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος για το σώμα μας;

Πολλές φορές ενώ ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, δεν βλέπετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και αυτό μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτικό. Το ιδανικό ή υγιές βάρος είναι αυτό που μπορεί εύκολα να διατηρήσει το άτομο αυτό χωρίς περιορισμούς σε όσα θέλει να κάνει μέσα στην ημέρα του.

Το ιδανικό βάρος για κάθε άνθρωπο εξαρτάται από τον τρόπο ζωής του και το ιστορικό του βάρους του και σίγουρα μια ισορροπημένη διατροφή θα σας βοηθήσει σε αυτό. 

Γιατί δεν το πετυχαίνω; 

Μην αγνοείτε τα σημάδια της πείνας και του κορεσμού. Μπορεί να τρώτε για να νιώσετε καλύτερα. Όταν υπάρχουν δύσκολες ψυχολογικές καταστάσεις, όπως κατάθλιψη, πλήξη, μοναξιά, θυμός, άγχος, απογοήτευση, προβλήματα με τις διαπροσωπικές σχέσεις και χαμηλή αυτοεκτίμηση, μπορούν να οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση τροφής χωρίς καν να το καταλαβαίνετε. Σε αυτή την περίπτωση συμβουλευτείτε άμεσα έναν ειδικό. 

Το συναισθηματικό φαγητό, χαρακτηρίζεται από μια ακατάσχετη επιθυμία για φαγητό, που μπορεί να γίνεται ευσυνείδητα ή ασυνείδητα, χωρίς ωστόσο να πεινάς πραγματικά (βιολογική πείνα).

Εκτός από αυτό όμως και το αγχος της “δίαιτας” πολλές φορές δεν μας αφήνει να χάνουμε κιλά. Όταν αποδίδουμε ετικέτες στα τρόφιμα όπως καλό ή κακό, σωστό ή λάθος, το φαγητό μπορεί να αρχίσει να σας δημιουργεί άγχος και σύγχυση. Αυτή η νοοτροπία σας κάνει να τρώτε ακόμα και όταν δεν θέλετε, μόνο και μόνο επειδή πιστεύετε ότι «πρέπει». Σας αναγκάζει επίσης να αποφεύγετε ή να περιορίζετε τροφές που πραγματικά επιθυμείτε και αυτό δεν είναι λύση. 

 

Νεότερα Άρθρα

Γιατί πρέπει να τρώμε όσπρια

Her News

Γυμναστική: Πώς η πρωινή άσκηση ωφελεί την υγεία μας

Her News

Τρόποι που η γυμναστική σε κάνει πιο έξυπνη

Her News