HerNews.gr
Ψυχολογία

Άγχος: Πως να βοηθήσεις τον σύντροφό σου αν παλεύει με το άγχος του

αγχώδης

Το άγχος είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητας μας. Μπορεί όμως να μην το βιώνουμε εμείς αλλά ο σύντροφός μας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να βιώσει άγχος και υπάρχουν εξίσου πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να το αντιμετωπίσει. Κάθε άτομο είναι όμως μοναδικό, επομένως η κατάσταση του άγχους του είναι και αυτή μοναδική. Ο σύντροφός σας που βιώνει μια πολύ αγχωτική περίοδο μπορεί να μην είναι πάντα σε θέση να σας πει τι χρειάζεται, εσείς όμως πρέπει να είστε πάντα δίπλα του.

 

Ενημερωθείτε σωστά

Το πρώτο βήμα για να βοηθήσετε κάποιον με άγχος είναι να ενημερωθείτε σχετικά με αυτό. Το άγχος είναι μια κατάσταση ψυχικής υγείας που μπορεί να καταλήξει σε κάτι σοβαρό. Ωστόσο, όσο περισσότερα γνωρίζετε για αυτό, τόσο πιο εύκολο θα είναι να δώσετε στον σύντροφό σας την υποστήριξη που χρειάζεται.

stress

Μην τους πιέζετε

Όταν μιλάτε για το άγχος , ο σύντροφός σας μπορεί να αισθάνεται πίεση ότι πρέπει να ξε-αγχωθεί και να τα πάει καλύτερα για να γίνει καλύτερος για εσάς. Μπορεί να πιστεύει ότι πρέπει να σας δώσει τις «σωστές» απαντήσεις σε κάθε τι που σχετίζεται με το άγχος του. Διαβεβαιώστε τον σύντροφό σας ότι μπορείτε να μιλήσετε για αυτό τόσο όσο νιώθει εκείνος άνετα. Μην το πιέζετε να σας ανοιχτεί, είναι δύσκολο για εκείνον και μπορεί να του αυξήσει τα επίπεδα του άγχους του.

άγχος

Να είστε παρατηρητικές

Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο για ένα άτομο με άγχος να πει σε κάποιον τι του προκαλεί αυτή την κατάσταση ή τι τον βοηθά να την διώξει . Το να το εκφράσει με λέξεις μπορεί να είναι μια πρόκληση για αυτόν , και να τον κάνει να νιώσει χειρότερα. Αν  παρακολουθήσετε όμως πότε και πως αγχώνετε , θα αρχίσετε να βλέπετε μοτίβα. Έτσι θα είστε προετοιμασμένες.

Νεότερα Άρθρα

Ενοχή: Το Υπερ-Όπλο! Πως να σταματήσετε να βασανίζεστε απο αυτήν

Her News

Γιατί ονειρευόμαστε; Η ψυχολογία πίσω από τα όνειρα

Her News

Άγχος: 3 Τρόποι για να ηρεμήσετε σε 5 λεπτά

Her News