HerNews.gr
Ψυχολογία

Ανασφάλεια: Μήπως σε κρατάει πίσω ;

ανασφάλεια

Η ανασφάλεια σου μπορεί να οφείλεται πολλές εξελίξεις στην ζωή σου. Αν ψάξεις πίσω από κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, σχεδόν πάντα καταλήγεις στην ανασφάλεια.

Η ανασφάλεια είναι αυτή είναι που σε κάνει να ζηλεύεις, αυτή είναι που σε κάνει να φοβάσαι, αυτή είναι που σου σφίγγει το στομάχι , που σε κάνει να αντιδράς έντονα, να αυτοσαρκάζεσαι έντονα, να μένεις σε τοξικές σχέσεις, να μην διεκδικείς το δίκιο σου. Είναι σχεδόν απίθανο να νιώθεις απόλυτη επάρκεια σε όλους τους τομείς της ζωής σου και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Βέβαια αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να μην σε επηρεάζει αρνητικά στην καθημερινή σου ζωή.

Αν λοιπόν παρατηρείς τα παρακάτω στην καθημερινότητα σου, τότε μάλλον η ανασφάλεια σου σε κρατάει πίσω..

Απολογείσαι για όλα

Προσπαθείς να δικαιολογηθείς από πριν ακόμα και για κάποιο ενδεχόμενο λάθος στη συμπεριφορά σου, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται σαν να αμφιβάλεις διαρκώς για τον εαυτό σου. Υπερασπίσου αυτό που επιλέγεις να κάνεις και άσε τους άλλους να διαχειριστούν μόνοι τους τυχόν δική τους δυσαρέσκεια που πηγάζει από τη συμπεριφορά σου.

anasfaleia

Ζηλεύεις πολύ

Η ζήλια είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα, όταν εκφράζεται περιστασιακά. Ωστόσο, εάν ζηλεύεις διαρκώς τις άλλες γυναίκες ή το σύντροφό σου, τότε ίσως να διακατέχεσαι από περίσσεια ανασφάλεια. Σταμάτα να αναζητάς επιβεβαίωση μέσα από τη σύγκρισή σου με τους άλλους!

Αμφιβάλλεις για την εικόνα σου

Συγκρίνεις διαρκώς τον εαυτό σου με τους άλλους: τι φοράνε, πόσο αθλητικό είναι το σώμα τους, τι βάρος έχουν, πόσο υπέροχα είναι τα μαλλιά τους… και βέβαια νιώθεις πάντα μειονεκτικά! Είσαι μοναδική, μην σκέφτεσαι έτσι. Κοιτάξου στον καθρέφτη και εκτίμησε αυτό που είσαι!

ανασφάλεια

Αρνητικά σχόλια > Θετικά σχόλια

Τείνεις να υποτιμάς και να υποβιβάζεις τον εαυτό σου, ενώ συνήθως αποφεύγεις να κάνεις κοπλιμέντα σε άλλους. Συνήθως αν κάποιος σου πει κάτι καλό για εσένα, πας να το αποκρούσεις. Μην φέρεσαι έτσι στον εαυτό σου, προσπάθησε να δεχθείς τα καλά λόγια και να τα εκτιμήσεις.

Νεότερα Άρθρα

Ted Bundy: Ο φονιάς των γυναικών

Her News b

Το να κοιτάμε τον ουρανό μας φτιάχνει τη διάθεση

Her News

Σύνδρομο Tourette: Το σύνδρομο που σε κάνει να βρίζεις!

Her News