HerNews.gr
DECORNEWS

Γραφείο στο σπίτι: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Αν έχεις το γραφείο σου στο σπίτι, διότι εργάζεσαι εξ’ αποστάσεως, τότε θα πρέπει να γνωρίζεις κάποια πράγματα για να το δημιουργήσεις σωστά.

 

Η εργασία από το σπίτι είναι μια κατάσταση που μπήκε πολύ δυναμικά στην ζωή μας μετά την έξαρση της πανδημίας. Για να μπορέσουμε να μείνουμε παραγωγικές και για να ευχαριστιόμαστε τις ώρες που περνάμε στο γραφείο μας, τότε θα πρέπει να το οργανώσουμε σωστά εξ’ αρχής. Τα χρώματα, ο χώρος που το έχουμε τοποθετήσεις, η γενικότερη οργάνωση του, είναι μερικά από τα πράγματα στα οποία πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Πιο συγκεκριμένα..

 

Χρωματικές παλέτες

Τα χρώματα καλύτερα να είναι ανοιχτά, φωτεινά. Η γενική αίσθηση “ελαφριά” για να μην σε κουράζει. Μπεζ, γκρι ανοιχτό, ροζ, σιέλ. Ήρεμοι, χαλαροί τόνοι που διευκολύνουν τη συγκέντρωση, δεν σε βαραίνουν και δεν σε αποσυντονίζουν.

Αρκετός χώρος

Το παν είναι να είναι λειτουργικό και να υπάρχει αρκετός χώρος. Να έχεις όλα όσα χρειάζεσαι απλώνοντας απλά το χέρι σου. Άρα χρειάζεσαι σωστούς αποθηκευτικούς χώρους, ράφια και οτιδήποτε άλλο σε βοηθάει να παραμένεις συγκεντρωμένη χωρίς διακοπές.

γραφείο

Οργάνωση

Φυσικά και πρέπει να είναι συμμαζεμένο και οργανωμένο, γιατί όπως έχουμε ξαναπεί η ακαταστασία αποσυντονίζει και φορτίζει αρνητικά την ψυχολογία σου. Για αυτό φρόντισε να είναι πάντα καθαρό, και να μην υπάρχουν σε αυτό πράγματα που δεν ανήκουν στον συγκεκριμένο χώρο.

Σωστές αναλογίες

Να θυμάσαι πως οι αναλογίες χρειάζονται προσοχή. Η αρμονία στο σπίτι είναι πολύ σημαντική. Οπότε το υλικό και το μέγεθός του φρόντισε να ταιριάζει στο υπόλοιπο σπίτι. Αν έχεις μικρό σπίτι, ένα γραφείο τοίχου, μικρό, βολικό και κομψό, θα σε σώσει.

office

Φωτισμός

Αν σε βολεύει να δημιουργήσεις τον προσωπικό σου χώρο κοντά σε παράθυρο ώστε να εκμεταλλεύεσαι το φυσικό φως, αυτό είναι ιδανικό. Όπως και να έχει, χρειάζεσαι ένα φωτιστικό, που δεν σε κουράζει και που φυσικά ταιριάζει με την αισθητική σου και το ύφος του γραφείου. Πρόσεξε να εκπέμπει αρκετό φως, δηλαδή να μην είναι ατμοσφαιρικό.

Extra tip: Πρόσθεσε στον χώρο σου κάποια διακοσμητικά φυτά εσωτερικού χώρου , για μια πιο ωραία αισθητική.

Νεότερα Άρθρα

5 άκρως budget τρόποι να ανανεώσεις το μπάνιο σου

HerNewskl

3 βήματα για να οργανώσετε το ντουλάπι του νεροχύτη της κουζίνας σας

HerNews ka

Λευκή κουζίνα: Η νέα “εμμονή” στην διακόσμηση

Her News b