HerNews.gr
Health

Τι είναι η ονυχομυκητίαση και πως αντιμετωπίζεται

Οι μύκητες νυχιών ή αλλιώς ονυχομυκητίαση εκδηλώνονται με λευκό ή κίτρινο σημάδι κάτω από τα νύχια των χεριών ή των ποδιών. Όσο η λοίμωξη προχωρά πιο βαθιά, προκαλείται αποχρωματισμός του νυχιού, γίνεται πιο πυκνό και καταστρέφεται. Μπορεί να μολύνει πολλά νύχια.

Ωστόσο, παρουσιάζει μεγαλύτερη συχνότητα στα νύχια των ποδιών. Επίσης, μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το νύχι ή μόνο ένα μέρος του.

Η ονυχομυκητίαση προκαλείται από λοίμωξη από μύκητες. Οι πιο συχνοί είναι τα δερματόφυτα. Απαντάται συχνότερα σε ηλικιωμένα άτομα, ωστόσο μπορεί να συμβεί σε κάθε ηλικία.  Αποτελούν το 15-40% του συνόλου των παθήσεων των νυχιών. Η πάθηση οφείλεται συνήθως στην υγρασία που «παγιδεύεται» σε θερμό περιβάλλον, όπως το εσωτερικό των παπουτσιών, γι’ αυτό και είναι συνηθέστερη στα πόδια αντί για τα χέρια.

Τα μολυσμένα νύχια μπορεί να ξεχωρίσουν από το στρώμα τους από κάτω. Εκτός από τον πόνο είναι δυνατό να προκληθούν μόνιμες αλλοιώσεις, βλάβες των νυχιών.  Η μυκητίαση πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δεν έχει νόημα να περιμένετε ότι ο οργανισμός σας θα αντιμετωπίσει μόνος του το πρόβλημα. Τα δημοφιλέστερα, μη συνταγογραφούμενα, μέσα είναι οι κρέμες και οι αλοιφές για την μυκητίαση. Εάν δεν επιθυμείτε να εφαρμόζετε φάρμακα αυτής της σύνθεσης, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε θεραπευτική αντιμυκητιακή σκόνη για τα πόδια.

Οι μυκητιάσεις έχουν τη δυνατότητα επέκτασης και στον υπόλοιπο οργανισμό πέρα από τα νύχια.

 

 

Νεότερα Άρθρα

3 Λόγοι για να αγαπήσεις τα ρεβύθια

Her News

Τρόφες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Her News

Βάλτε χρώμα στο πρωινό σας!

Her News b