HerNews.gr
Καριέρα

“Τeam building” της μόδας ή βασική ανάγκη όλων μας;

Είναι αλήθεια πως η χρονιά που πέρασε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για όλους μας λόγω της πανδημίας. Πολλοί αναγκαστήκαμε να μεταφέρουμε τη δουλειά μας μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Για ένα μικρό διάστημα σε πολλούς από εμάς αυτό ήταν ευχάριστο, αφού απολαύσαμε περισσότερο χρόνο την οικογένειά μας, χορτάσαμε τη ζεστασιά του σπιτού μας και γενικότερα ήταν μια απρόσμενη παύση μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας.

Ωστόσο η διάρκεια της απομόνωσης μας κούρασε και τελικά φτάσαμε στην κυριολεξία να ζούμε τη έκφραση “σπίτι – δουλειά, δουλειά – σπίτι”… Χάθηκε η φυσική παρουσία μέσα στον εργασιακό χώρο, η επικοινωνία, τα αστεία και η παρέα με τους συναδέλφους.

Τώρα που επανερχόμαστε στους κανονικούς ρυθμούς πρέπει να βάλλουμε στόχο να ζούμε την κάθε στιγμή ακόμα και στη δουλειά μας, με ποιότητα. Να κτίσουμε αληθινές σχέσεις με τους συναδέλφους και συνεργάτες ώστε να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια του εργασιακού περιβάλλοντος.

Είναι αδιαμφισβήτητο πως τα άγχη και οι έγνοιες δεν πρόκειται να εξαφανιστούν όμως είναι σίγουρο πως μια ενωμένη ομάδα ενός project συνεργάζεται με μεγαλύτερη επιτυχία και πιο ευχάριστα.

Ένας από τους στόχους λοιπόν μιας εταιρίας είναι να διατηρεί ένα ευχάριστο περιβάλλον με κίνητρα και ευκαιρίες για την ενδυνάμωση των σχέσεων των εργαζομένων. Με τη διοργάνωση εταιρικών εκδηλώσεων προσωπικό, διοίκηση και σε κάποιες περιπτώσεις εξωτερικοί συνεργάτες βρίσκουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν πιο ουσιαστικές σχέσεις μεταξύ τους.

Η καλύτερη επιλογή είναι να πραγματοποιηθούν σε κάποια αίθουσα εκδηλώσεων ή σε κτήμα ή ακόμα σε ξενοδοχείο ώστε να μην υπάρχει η αυστηρότητα και η ρουτίνα του εργασιακού περιβάλλοντος.

 

Δείτε περισσότερα στα Εταιρικά Event 

Νεότερα Άρθρα

Ιδέες για να κινητοποιήσετε τους υπαλλήλους σας

Her News

Μάθετε πώς να βρείτε μια δουλειά χωρίς εμπειρία

Her News

Η 4ήμερη εργασία μπορεί να λειτουργήσει;

Her News