HerNews.gr
Ψυχολογία

Unfollow: Γιατί μας πονάει;

instagram

Οι άνθρωποι κάνουν unfollow τους ανθρώπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάθε μέρα. Γιατί όμως μας πονάει αυτή η κίνηση;

Η αλήθεια είναι ότι εν έτη 2022, το unfollow είναι κάτι που καθορίζει ολόκληρες σχέσεις. Καθημέρινα μπορεί να χάνουμε followers στο Instagram , ανθρώπους που κυρίως δεν γνωρίζουμε.Τι συμβαίνει όμως όταν είναι στενός φίλος ή ακόμα χειρότερα κάποιος με ερωτικό ενδιαφέρον ; Ένας φίλος ή ένα crush με το οποίο μπορεί να  έχετε ή να μην έχετε τσακωθεί τις εβδομάδες πριν από το unfollow..

follow

Η ουσία του unfollowing 

Το unfollowing είναι, στην ουσία, μια δήλωση ότι ένα άτομο έχει χάσει το ενδιαφέρον του για έσενα. Και όχι μόνο ερωτικά. Σίγουρα, είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ,αλλά από ψυχολογική άποψη, τα πληγωμένα συναισθήματά μας πηγάζουν από μια πολύ πραγματική αίσθηση απόρριψης. Ως ανθρώπινα όντα, είμαστε όλοι συνδεδεμένοι με την ανάγκη να ξέρουμε ότι οι υπόλοιποι μας θέλουν για αυτό που είμαστε, και το Instagram έχει έναν τρόπο να το παρέχει αυτό. Εάν  άνθρωποι κάνουν like στις δημοσιεύσεις μας, όλα θα φαίνονται καλά , ότι ο κόσμος μας βλέπει ωραίους. Αλλά αν κάποιος αποφασίσει να μην συμμετέχει πλέον σε αυτό , αρχίζουμε να νιώθουμε περίεργα. Και ας μην το κρατάμε κρυφό. Μπορεί να έχουμε 500 like και όμως να ψάχνουμε αυτό το 1! 

Στεναχωριέσαι, αλλά το έχεις κάνει και εσύ

Αποκλείεται να μην έχεις κάνει unfollow κάποια παλιά σου φίλη που έχετε τσακωθεί, κάποιον πρώην, κάποια που έμαθες ότι λέει πράγματα για εσένα, η κάποιον που πραγματικά πλέον δεν σε ενδιαφέρει. Άρα για να στεναχωριέσαι τόσο, νιώθεις αυτού του είδους την απόρριψη από κάποιον που πραγματικά νοιαζόσουν. 

social

Ξανασκέψου το, και ξεπέρασε το

Ψυχραιμία, και θα δεις που θα σκεφτείς σωστά. Μια τέτοια πράξη κάτι δηλώνει. Σκέψου τι μπορεί να οδήγηδε κάποιον στο να σε κάνει unfollow. Αξίζει τελικά να στεναχωριέσαι; Και στην τελική, αν δεν βλέπει πλέον τα story σου, εκείνος χάνει. 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Ελεύθερη και ωραία: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα

Her News b

Τοξική σχέση: Ποια είναι τα σημάδια της;

Her News b

Ανασφάλεια: Μήπως σε κρατάει πίσω ;

Her News b