HerNews.gr
Καριέρα

Ο κανόνας των 240 λεπτών που ακολουθούν πλούσιοι & επιτυχημένοι

Οι πλούσιοι αφιερώνουν συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα μέσα στη μέρα σε ασχολίες που τους κάνουν πλουσιότερους.

Ο Tom Corley, ένας συγγραφέας που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να μελετά τι κάνουν οι πλούσιοι του κόσμου μας, είναι πεπεισμένος πως το κλειδί της επιτυχίας τους βρίσκεται στο ότι ακολουθούν τον κανόνα των 240 λεπτών, που τους βοηθάει να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Με αυτούς τους τρόπους οι πλούσιοι αναπτύσσονται και να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά απ’ όλους τους άλλους. Κοινώς, είναι της άποψης ότι αυτό που χωρίζει εσένα, εμένα και τον Μπάμπη από τον Bernard Arnauld δεν είναι παρά ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τον χρόνο μας.

Τι είναι ο κανόνας των 240 λεπτών

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Corley -τα οποία δεν είναι αυθαίρετα, προέκυψαν από συνεντεύξεις που του έδωσαν περίπου 200 πλούσιοι, εκ των οποίων οι περισσότεροι έχτισαν τις περιουσίες τους τα τελευταία τρία χρόνια- πετυχαίνουν στη ζωή τους όσοι εκμεταλλεύονται καλύτερα τον χρόνο τους.
Πώς; Με το να αφιερώνουν 240 λεπτά κάθε μέρα σε συγκεκριμένα tasks που μπορείς να κάνεις κι εσύ. Ας τα δούμε ευθύς αμέσως.

60 λεπτά για να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα

Αν θέλεις να γίνεις πλούσιος, θα πρέπει να αφιερώνεις μία ώρα την ημέρα σε στοχευμένες δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα και σε στόχους που αποτελούν ‘σκαλοπάτια’ σε αυτή τη διαδικασία. Αυτές οι δραστηριότητες δεν έχουν να κάνουν με το να δουλεύεις πιο σκληρά αλλά με το να αναπτύσσεις δεξιότητες που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες, να ψάχνεις για εναλλακτικές λύσεις και για πρόσθετες πηγές εισοδήματος.

60 λεπτά για να μάθεις νέα πράγματα

Ο Bill Gates ψάχνει πάντα να μάθει για πράγματα που δεν γνωρίζει γι’ αυτό και διαβάζει πολύ, το ίδιο και ο Elon Musk. Αυτό που έχεις να κάνεις εσύ, όπως όλοι οι πλούσιοι, είναι να αναπτύξεις ή να τελειοποιήσεις ένα skill που διαθέτεις, αυξάνοντας τις γνώσεις σου πάνω σε έναν συγκεκριμένο τομέα που συνδέεται με την καριέρα σου ή τον τομέα στον οποίο σε ενδιαφέρει να λάμψεις. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα 60 λεπτά γιατί μπορεί να σε οδηγήσουν στο να γίνεις εξπέρ και να έχεις στη φαρέτρα σου καλύτερα εργαλεία για να πετυχαίνεις τους στόχους σου.

30 λεπτά για γυμναστική

Η γυμναστική, ειδικά η αεροβική, είναι εξαιρετικά σημαντική. Μπορεί να βελτιώσει τις πνευματικές σου λειτουργίες, την υγεία και τη διάθεσή σου, μειώνοντας παράλληλα τα επίπεδα του στρες και του άγχους που κρατάνε την παραγωγικότητά σου πίσω. Οι πλούσιοι κάνουν γυμναστική!

30 λεπτά για το χτίσιμο σχέσεων

Το να κάνεις networking αλλά και το να παραμένεις σε επαφή με άλλους, π.χ. με το να τηλεφωνείς σε φίλους, γνωστούς και συνεργάτες σου για να τους ευχηθείς για χρόνια πολλά ή για να μάθεις τα νέα τους έχει τη σημασία του. Κανείς ‘αυτοδημιούργητος’ δεν έγινε πλούσιος και επιτυχημένος μόνος του, γι’ αυτό και δεν αγνοεί ποτέ τις διαπροσωπικές σχέσεις και δηλώνει πάντα παρών στις ζωές των ανθρώπων που συνεισέφεραν στην επιτυχία του.

60 λεπτά για χαλαρωτικές δραστηριότητες

Ο χειρότερος εχθρός της επιτυχίας και της παραγωγικότητας είναι το ‘κάψιμο’ κάτι το οποίο γνωρίζουν πολύ καλά οι πλούσιοι και εκατομμυριούχοι. Εξ ου και φροντίζουν να ξεκουράζονται και να χαλαρώνουν για περίπου μία ώρα -όχι παραπάνω- μέσα στη μέρα τους.

Πηγή: Ergasia.gr

Νεότερα Άρθρα

Μάθε πώς να απαλλαγείς από την αναβλητικότητά σου

Her News

Πως να παραιτηθείς από την δουλειά σου αφήνοντας καλή εντύπωση

Her News b

Αλλαγή καριέρας στα 40; – 5 tips από τον career Coach για να πετύχει!

Her News