HerNews.gr
Fitness

4 διατροφικοί μύθοι που καταρρίπτονται

Υπάρχουν αρκετοί μύθοι γύρω από την διατροφή ενός ανθρώπινου οργανισμού. Πλέον πολλές έρευνες κατταρίπτουν αυτούς τους μύθους, που μπορεί κιόλας να μας βλάψουν. 

Πολλές φορές όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος ή να τραφούμε με έναν πιο υγεινό τρόπο , αντί να βάλουμε τον εαυτό μας σε ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα , επιλέγουμε να ακούμε κάποια tips που απλώς αποτελούν μύθους. Ποιοι είναι λοιπόν οι πιο γνωστοί μύθοι γύρω από την διατροφή μας;

Τα light αναψυκτικά σε κάνουν να παίρνεις βάρος

Μπορεί να μην σου προσφέρουν κάποιο πολύτιμο συστατικό και να σε φορτώνουν με χημικές γλυκαντικές ουσίες όμως δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις κιλά λόγω αυτών. Ιδανικά, θα έπρεπε να καταναλώνουμε μόνο νερό, τσάι και καφέ και να αποφεύγουμε τέτοιου είδους αναψυκτικά.

drink

Πρέπει να κάνεις αποτοξίνωση στον οργανισμό σου με πράσινους χυμούς

Η πρόσληψη τόσο λίγων θερμίδων και μάλιστα σε μορφή χυμών ή smoothies δεν θα σε βοηθήσει να κάνεις αποτοξίνωση, αφού ο οργανισμός δουλεύει διαρκώς για να απομακρύνει τέτοιες ουσίες με φυσικό τρόπο. Το μόνο που θα πετύχεις είναι να νιώθεις κουρασμένη και κακοδιάθετη. Το μυστικό κρύβεται στην σωστή και ισορροπημένη διατροφή, τον ποιοτικό ύπνο και την ενυδάτωση και όχι στην στέρηση θερεπτικών συστατικών.

smoothie

Το θαλασσινό αλάτι έχει λιγότερο νάτριο από το επιτραπέζιο αλάτι

Το θαλασσινό και το επιτραπέζιο αλάτι έχουν σχεδόν την ίδια ποσότητα νατρίου και η διαφροά μεταξύ των δύο είναι αμελητέα. Αυτό που ίσως ισχύει είναι ότι το θαλασσινό αλάτι έχει πιο πλούσια γεύση, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούμε λιγότερο στο φαγητό μας και συνεπώς να καταναλώνουμε λιγότερο νάτριο.

salt

Σε 21 μόνο μέρες μπορείς να σταματήσεις μια κακή διατροφική συνήθεια 

Δυστυχώς δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα για να το πετύχουμε. Έρευνες δείχνουν ότι όλα εξαρτώνται από το πόσο εύκολη είναι η συνήθεια που θέλουμε να αρχίσουμε και πόσο καιρό έχουμε την κακή συνήθεια που θέλουμε να σταματήσουμε. Η πρόοδος είναι διαφορετική για τον καθένα.

Νεότερα Άρθρα

Τρόποι για να μείνετε σε φόρμα ενώ διασκεδάζετε

Her News

Πως να χάσεις κιλά, τρώγοντας;

Her News

Pilates: Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Her News