HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: 5 ασυνήθιστα συμπτώματα που την προδίδουν

pregnant

Η εγκυμοσύνη έχει κάποια κλασσικά συμπτώματα, όπως το να χάσουμε μια περίοδο, όπως οι ζαλάδες, όπως η έντονη κούραση.Ωστόσο, οι έγκυες γυναίκες βιώνουν επίσης μια ολόκληρη σειρά συμπτωμάτων πέρα ​​από αυτά.

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που δεν έρχονται αντιμέτωπες με αυτά τα συμπτώματα. Είναι πολλά τα σημάδια που μπορούν να προδώσουν μια εγκυμοσύνη. Κάποια από τα πιο ασυνήθιστα είναι τα ακόλουθα, τα οποία μπορούν να κάνουν σε κάποιες από εμάς την εμφάνιση τους.

Το σώμα σας θα ανεβάσει θερμοκρασία

Όταν ξυπνάτε για πρώτη φορά το πρωί μετά την ωορρηξία, η θερμοκρασία του σώματός σας είναι ελαφρώς αυξημένη και παραμένει έτσι μέχρι να έρθει η επόμενη περίοδος. Αλλά εάν αυτή η θερμοκρασία, γνωστή ως βασική θερμοκρασία σώματος, παραμένει υψηλή για περισσότερο από δύο εβδομάδες, μπορεί να είστε έγκυος.

εγκυμοσύνη

Μπορεί να αντιμετωπίσετε μια ψευδή περίοδο

Περίπου το 25 έως 40 τοις εκατό των εγκύων γυναικών θα αιμορραγούν ελαφρά ή θα παρατηρήσουν κηλίδες νωρίς στην εγκυμοσύνη τους. Η ελαφρά αιμορραγία μπορεί να συμβεί όταν το γονιμοποιημένο ωάριο προσκολλάται στην επένδυση της μήτρας. Αυτό είναι γνωστό ως αιμορραγία εμφύτευσης και είναι συνηθισμένο περίπου δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Φροντίστε να λάβετε αμέσως ιατρική βοήθεια εάν η ελαφριά αιμορραγία σας γίνει πιο έντονη ή συνοδεύεται από έντονες κράμπες και πόνους.

Βιώνετε έντονες εναλλαγές διάθεσης

Οι ορμόνες σας αλλάζουν ξαφνικά όταν μείνετε έγκυος και αυτό επηρεάζει τα συναισθήματά σας. Η λίμπιντο σας πηγαίνει από το ζεστό στο κρύο και στη συνέχεια στο ζεστό ξανά. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε εναλλαγές της διάθεσης. Αυτό είναι πολύ κοινό στην αρχή της εγκυμοσύνης.

έγκυος

Έχετε καούρες

Οι ορμόνες αλλάζουν τα πάντα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό περιλαμβάνει τη βαλβίδα μεταξύ του στομάχου και του οισοφάγου σας. Αυτή η περιοχή χαλαρώνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει διαρροή στομαχικού οξέος στον οισοφάγο σας, προκαλώντας σας καούρα. Αντιμετωπίστε την τρώγοντας μικρότερα, πιο συχνά γεύματα και αποφεύγοντας τα ανθρακούχα ροφήματα, τα εσπεριδοειδή, τους χυμούς και τα πικάντικα τρόφιμα.

Αλλαγή στις κολπικές εκκρίσεις

Ενώ πολλές γυναίκες εμφανίζουν κολπικές εκκρίσεις, δεν συνδέονται απαραίτητα με εγκυμοσύνη. Οι περισσότερες έγκυες γυναίκες θα εκκρίνουν κολλώδη, λευκή ή ωχροκίτρινη βλέννα νωρίς στο πρώτο τρίμηνο και σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για την πρόληψη λοιμώξεων καθώς ο τράχηλος και τα τοιχώματα του κόλπου μαλακώνουν.

Νεότερα Άρθρα

Καισαρική Τομή: Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

Her News

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Καταρρίπτοντας μύθους! – Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας ενημερώνει

Her News

Επαναλαμβανόμενες αποβολές: Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

Her News