HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Η Γεωργία Στίγκα μας ταξιδεύει με το instagram στον κόσμο

Η Γεωργία Στίγκα  τα τελευταία χρόνια ζει στην στην Κομοτηνή, και για επαγγελματικούς λόγους η ζωή της μοιράζεται μεταξύ Αθήνας και
Κομοτηνής (όταν δεν ταξιδεύει). Σήμερα κάναμε μαζί ένα ταξίδι για το Ηernews. 

Συνέντευξη στην Κέλλυ Βρανάκη

1. Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το travel blogging;

Επί της ουσίας δεν είμαι travel blogger, μιας και δε διατηρώ κάποιο blog, έχω μόνο τη σελίδα μου στο Instagram, οπότε θα σου μιλήσω γι’αυτό.
Πριν την ξεκινήσω είχα ήδη κάνει πάρα πολλά ταξίδια, και είχα πολλές εικόνες, και πολλά συναισθήματα μέσα μου. Ήμουν πάντα άνθρωπος της επικοινωνίας, και ήθελα πολύ όλο αυτό να το μοιραστώ. Θυμάμαι ήταν Αύγουστος του 2019, όταν μόλις είχα γυρίσει από διακοπές, και καθόμουν απογευματάκι σε μια αγαπημένη παραλία της Ροδόπης μας, και είπα ή τώρα ή ποτέ. Κι έτσι απλά, άνοιξα το Instagram, και η σελίδα ήταν πια γεγονός. Ήθελα ένα username που να με αντιπροσωπεύει αναλλοίωτο, παρά τις όσες μεταβολές μπορεί να ερχόντουσαν στη ζωή μου, κι έτσι γεννήθηκε το greek_travelista.
Στο σημείο αυτό θέλω να πω ότι μέσα από το Instagram μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω και μοναδικούς ανθρώπους, με το ίδιο πάθος και την ίδια νοοτροπία, κάτι που θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό.

2. Μπορεί κάποιος να βιοποριστεί ως influencer ή blogger;

Καταρχάς θεωρώ πως είναι δύο διαφορετικές έννοιες, από την άποψη ότι ένας influencer που έχει ένα δυνατό κοινό, μπορεί να βιοποριστεί διαφημίζοντας προϊόντα ή υπηρεσίες χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά του δίκτυα. Ενώ από την άλλη ένας blogger έχει πιο συγκεκριμένο κοινό, και του παίρνει περισσότερο χρόνο και κόπο για να κερδίσει αυτό που λέμε “loyalty”.
Οι influencers στο κομμάτι του travel είναι συνήθως travel bloggers, instagrammers, φωτογράφοι, δημοσιογράφοι, και άνθρωποι που ασχολούνται με την τουριστική βιομηχανία. Στην Ελλάδα, λίγοι είναι αυτοί που έχουν καταφέρει να το κάνουν στα πλαίσια του βιοπορισμού, χωρίς να συνυπάρχει και κάποια άλλη βασική πηγή εισοδήματος.
Προσωπικά, δεν το ξεκίνησα με στόχο να βιοποριστώ από αυτό. Παρόλα αυτά όσο περνάει ο καιρός προσπαθώ να συνδυάσω τα επαγγελματικά μου με το κομμάτι των social media, στο σημείο που αυτό είναι εφικτό. Ο τομέας του τουρισμού νομίζω πως έχει αρχίσει να παίρνει άλλη διάσταση στη ζωή μου.

3. Πιστεύεις ότι το instagram μπορεί να βοηθήσει στην διαφήμιση της Ελλάδας και στην αύξηση του τουρισμού;

Αυτό είναι ένα θέμα που και σε επαγγελματικό επίπεδο με έχει απασχολήσει πολύ τελευταία και χαίρομαι ιδιαιτέρως που το ρωτάς. Το πιστεύω ασυζητητί! Η προβολή της Ελλάδας μέσα από το Instagram έχει αρχίσει να γίνεται πιο στοχευμένα και είναι πολύ ενθαρρυντικό όλο αυτό. Το destination management/marketing πιστεύω θα μας απασχολήσει πολύ τα επόμενα χρόνια.
Η χώρα μας αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό κι έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από το κλασσικό μοντέλο “sea & sun”, λόγω της ασύγκριτης ποικιλομορφίας της. Ιστορία, πολιτισμός, γαστρονομία, φύση, νοοτροπία. Κάθε τόπος έχει τόσα πολλά να δείξει.
Πέρα από τις ψηφιακές καμπάνιες για το Instagram, σε αυτό το κομμάτι μεγάλο ρόλο μπορούν να παίξουν οι travel Instagrammers, οι οποίοι, λειτουργώντας ως πρεσβευτές της χώρας μας, μπορούν μέσα από τη δική τους ματιά και αισθητική, να δείξουν αυτό το φως σε όλο τον κόσμο. Γιατί ας μην ξεχνάμε, η Ελλάδα είναι φως!

4. Μέχρι σήμερα ποιο ταξίδι σου έχει μείνει αξέχαστο;

Αχ να ξέρεις δεν υπάρχει πιο δύσκολη ερώτηση από αυτή. Όλα τα ταξίδια έχουν να σου δώσουν και να σου διδάξουν πολλά, όσο κλισέ κι αν ακούγεται αυτό. Ωστόσο αν πρέπει να διαλέξω κάποιο, θα πω σίγουρα το ταξίδι στην Ινδονησία. Οι εικόνες, η φύση, η ευγένεια και το χαμόγελο των ανθρώπων εκεί είναι πράγματα που δε θα ξεχάσω ποτέ.
Δε μπορώ βέβαια στα αγαπημένα μου ταξίδια να μη συμπεριλάβω και την Καππαδοκία. Αυτές οι ανατολές στην Ανατολή, με τους χρωματιστούς ορίζοντες θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου. Ένιωσα πως παρακολουθούσα τα παραμύθια να παίρνουν μορφή. Μαγικός τόπος!
Το μέρος όμως που θα γυρίζω ξανά και ξανά, είναι η Πόλη των πόλεων, η λατρεμένη μου Κωνσταντινούπολη. Μου προκαλεί πάντα ιδιαίτερα συναισθήματα.

5. Θέλω να κλείσεις την συνέντευξη με ένα μήνυμα, οποίο θες εσύ!

Ας κυνηγήσουμε όνειρα, ουρανούς, εκείνο το ταξίδι στο απέραντο των επιθυμιών μας.
Ας περπατήσουμε σε δρόμους που δεν έχουμε καν φανταστεί. Η ζωή είναι μικρή για αναβολές και συμβιβασμούς. Ελπίζω να μη σταματήσουμε ποτέ να πιστεύουμε σε ό,τι δε βλέπουμε!

 

kelly

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

 

 

Νεότερα Άρθρα

Νίκος Μπάρτζης: Αποκαλύπτει αν χειροδίκησε σε άτομο της παραγωγής του “Survivor All Star”

HerNews ka

Πύρρος Δήμας: «Από τότε είπα μέσα μου τέρμα» – Η κουβέντα της κόρης του που τον έκανε να αναθεωρήσει

Her News

Αλίκη Κατσαβού: «Δεν µου λείπει ένας σύντροφος. Ποιος θα μπορούσε να συναγωνιστεί έναν Κώστα Βουτσά;»

HerNews ka