HerNews.gr
Ελλάδα

Κακοκαιρία: Γενική αργία αύριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Γενική αργία κηρύσσει η κυβέρνηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς», που πλήττει από το πρωί της Δευτέρας ολόκληρη τη χώρα.
Τα φαινόμενα, τα οποία είναι 
πρωτοφανή,  θα συνεχίσουν μέχρι και αύριο και από το πρωί το κύριο πρόβλημα θα είναι ο παγετός. 

Η λειτουργία των Δημόσιων Υπηρεσιών θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεργασίας από τους υπαλλήλους, των οποίων η φύση των καθηκόντων επιτρέπει την εξ αποστάσεως άσκησή τους. Παράλληλα, ισχυρή σύσταση προς όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις είχε απευθύνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τηλεργασία, όπου αυτό είναι εφικτό.

Τι σημαίνει γενική αργία

Η αργία είναι μια συγκεκριμένη ημέρα ή μια περίοδος μερικών ημερών κατά την οποία σταματούν εσκεμμένα οι περισσότερες παραγωγικές δραστηριότητες, όπως η λειτουργία των καταστημάτων και επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών.

Μπορεί να έχει θρησκευτικό χαρακτήρα ή να καθιερώνεται σε ανάμνηση σημαντικών στιγμών στην ιστορία ενός κράτους ή μιας πόλης, όπως επαναστάσεων, νικών σε πολέμους κ.α. Συνήθως αφορά την επικράτεια μιας χώρας αλλά υπάρχουν και τοπικές αργίες που αφορούν μια πόλη που γιορτάζει τον πολιούχο της ή την απελευθέρωσή της από ξένη κατοχή.

Η πιο γνωστή αργία, που τηρείται σε πολλές, χριστιανικές κυρίως, χώρες, είναι η ημέρα Κυριακή.

Το αντίστοιχό της για το Ισραήλ είναι το Σάββατο και για τις ισλαμικές χώρες η Παρασκευή. Άλλη γνωστή αργία είναι η Πρωτοχρονιά που γιορτάζεται σχεδόν παντού. Στις χώρες όπου ο χριστιανισμός είναι κύρια θρησκεία, αργία θεωρούνται τα Χριστούγεννα, ενώ σε μουσουλμανικές αργία αποτελεί το μπαϊράμι. Η ημέρα της Πρωτομαγιάς, από το εργατικό κίνημα θεωρείται απεργία.

Νεότερα Άρθρα

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Στην Ελλάδα έχουν φτάσει ήδη 1.000 παιδιά από την Ουκρανία – Τέλος Μαρτίου η καταβολή του οικογενειακού επίδόματος»

Her News

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο δικαστήριο η παιδίατρος της Τζωρτζίνας – «Δεν με έπεισε ότι είναι σπασμοί, σκέφτηκα δηλητηρίαση από χάπια»

HerNews ka

Γιώργος Βάλλης: Εξηγεί τον λόγο που οι κρουαζιέρες με ιστιοπλοϊκό είναι πιο προσιτές

HerNews ka