HerNews.gr
Ελλάδα

Κακοκαιρία Ελπίς:Που θα υπάρξει επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Ελπις

Σαρώνει ολόκληρη τη χώρα η κακοκαιρία <<Ελπίς>>. Πολλοί δρόμοι έχουν ήδη κλείσει ενώ τροποποιήσεις πραγματοποιούνται μέχρι αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο. Τα σχολεία έχουν παραμείνει κλειστά και όλοι αναμένουν την εξέλιξη του φαινομένου.

Ας δούμε πως θα εξελιχθεί και που θα υπάρξει επιδείνωση από τη κακοκαιρία <<Ελπίς>> τις επόμενες ώρες στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν με τις πυκνές χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ θα πρέπει να τονισθεί οι μεγάλες ποσότητες χιονιού, όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στην Εύβοια.

Ελπίς

Στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και σε περιοχές της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, με χαμηλότερο υψόμετρο.

Για την περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 25/01, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

Αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, με πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο, η κακοκαιρία «Ελπίς» που αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Οι ειδικοί συνιστούν στους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι τους αν δεν συντρέχει απόλυτη ανάγκη για να βγουν έξω. Ειδικοί χώροι έχουν επίσης ανοίξει για την φροντίδα και τη ζεστασιά των άστεγων.

Που έχουν κλείσει οι δρόμοι

Λίγο μετά τις 12:00 έκλεισε η λεωφόρος Κατεχάκη λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Ελπις

Η κατάσταση σε αρκετούς δρόμους της Αττικής είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ουρές έχουν σχηματιστεί σε πολλά σημεία, με οδηγούς να βρίσκονται στον δρόμο για τουλάχιστον 1 ώρα, καθώς η κίνηση διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες λόγω του χιονιού. 

Στην Αττική, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της Γέφυρας Καλυφτάκη στην Κηφισιά, στο ρεύμα προς Λαμία και από τον κόμβο Οινοφύτων στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η κυκλοφορία στην Λ. Πάρνηθος έχει διακοπεί από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην οδό Διονύσου από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου προς τον Άγιο Πέτρο και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cyclon» στο ρεύμα προς Θήβα.

Νεότερα Άρθρα

Συγκλονίζει η κατάθεση της 17χρονης για τον ιερέα βιαστή: «Έκλαιγα κάθε μέρα από τον φόβο μου»

Her News

Νεκρός σε τροχαίο ο Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Χρυσάγης

HerNews ka

Χριστούγεννα: 7 στους 10 Έλληνες θα κάνουν μεγαλύτερες αγορές

Her News