HerNews.gr
Σχέσεις

Λεκτική Βία: Τι δεν πρέπει ποτέ να κάνει ο σύντροφός σου

couple

Η λεκτική βία δυστυχώς ολοένα και εμφανίζεται στις ανθρώπινες σχέσεις, και μπορεί αρχικά να κάνει κακό στην ψυχολογία μας, μπορεί όμως στην συνέχεια να μην είναι μόνο αυτός ο στόχος. Η λεκτική βία είναι εξίσου σοβαρή με την σωματική βία.

 

Εάν ο σύντροφός σας, σας έλεγε πράγματα που απλώς φαινόντουσαν ακατάλληλα , θα προσπαθούσατε να δείτε την λογική σε όλο αυτό; Θα να τον δικαιολογήσετε ότι ίσως είχε μια κακή μέρα, ή ότι ίσως εσείς πήρατε τα λόγια του πολύ προσωπικά;  Αν ναι, ήδη βλέπουμε το πρώτο κόκκινο σημαιάκι σε όλο αυτό. Είστε σίγουρες  ότι δεν είστε στόχος λεκτικής κακοποίησης; Μπορεί να μην συνειδητοποιείτε καν ότι σας κακοποιούν λεκτικά οι σύντροφοί σας, αλλά τα αποτελέσματά μπορεί να είναι καταστροφικά. Ποια είναι λοιπόν τα σημάδια;

Σε κρίνει συνέχεια

Μπορεί να σου πει ότι δεν χρησιμοποιείς το μυαλό σου, γι’ αυτό δεν έκανες την σωστή π.χ κράτηση στο μαγαζί που θέλατε να πάτε ή ότι είσαι πάντα αργοπορημένη και τον αφήνεις να περιμένει, αλλά μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιήσει τα θετικά σου χαρακτηριστικά εναντίον σου. Για παράδειγμα, μπορεί να πει, «Κάνεις συνεχώς μεγάλα όνειρα για την ζωή» με σαρκαστικό τρόπο, ως μέσο προσπάθειας να υποτιμήσει τις φιλοδοξίες ή τους στόχους σου.

shout

Σε κατηγορεί χωρίς να φταις

Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα σε μια σχέση όπου ο  συντρόφος σου σε κακοποιεί λεκτικά είναι ότι  νιώθεις πάντα ένοχη για πράγματα που δεν έχεις καν κάνει. Σε κατηγορεί λοιπόν συνεχώς για μικροπράγματα τα οποία εσένα στην τελική σε βαραίνουν. 

Σε απειλεί

Μπορεί η σχέση σου να σου πει : «Αν δεν γυρίσεις νωρίς στο σπίτι από τη βραδινή σου έξοδο με τα κορίτσια, θα φύγω» ή «Αν χωρίσουμε, θα κάνω κακό στον εαυτό μου». Οι απειλές είναι ένας τρόπος για τον σύντροφό σου να προσπαθήσει να σε χειραγωγήσει και να σε ελέγξει.

argue

 

Σου φωνάζει

Μερικές φορές δεν είναι μόνο αυτό που λέει, αλλά το πώς το λέει. Αν αρχίσει να ουρλιάζει ή να φωνάζει, αυτό είναι επειδή θέλει να σε κάνει να φοβηθείς. Μπορεί να είναι τόσο τρομακτικό που να σε κάνει να αποφύγεις να έρθεις αντιμέτωπη μαζί του για κάτι στο μέλλον, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που θέλει.

 

Νεότερα Άρθρα

Τα ετερώνυμα έλκονται; Μύθος! Διαβάσε γιατί & τι έδειξε έρευνα

Her News

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να φλερτάρουμε!

HerNewskl

Σχέσεις: Είμαστε μαζί ή απλά βγαίνουμε ραντεβού;

Her News b