HerNews.gr
Ψυχολογία

Τι σημαίνει αν βάζεις τελεία στο τέλος του μηνύματος σου

Ξέρεις τι σημαίνει  όταν βάζεις τελεία στο τέλος του μηνύματος σου; Πρόκειται για μια συνήθεια που έχουμε πολλά άτομα όταν στέλνουμε μηνύματα σε άλλους. Ειδικά όσο τα social media ανθίζουν, τόσο ανθίζουν και οι συνομιλίες μας. Η τελεία στο τέλος του μηνύματος δίνει την εντύπωση στους παραλήπτες  ότι είμαστε είτε νευριασμένες , είτε αδιάφορες για αυτά που μας λένε. 

Με αυτό συμφωνεί και η επιστήμη, καθώς σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Binghamton,  η τελεία στο τέλος του μηνύματος σημαίνει κάτι τελείως λάθος. Αντίθετα, αν χρησιμοποιήσουμε θαυμαστικά, χαρούμενα emojis και πολλές τελίτσες, δείχνουμε ενθουσιασμό, χαρά και προσδοκία.

text

Τι ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, Celia Klin, αυτό συμβαίνει επειδή προσπαθούμε μέσω του μηνύματος να αντιληφθούμε τη διάθεση που έχει ο άνθρωπος που μας το γράφει από πολύ λίγα στοιχεία: «Στα γραπτά μηνύματα λείπουν πολλά από τα κοινωνικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε πραγματικές συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο». λέει η ειδικός. «Όταν μιλούν, οι άνθρωποι μεταφέρουν εύκολα κοινωνικές και συναισθηματικές πληροφορίες. Είτε με το βλέμμα,  είτε τις εκφράσεις του προσώπου, τον τόνο της φωνής, τις παύσεις κλπ. Οι άνθρωποι προφανώς δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους μηχανισμούς όταν στέλνουν μηνύματα. Έτσι, είναι λογικό να βασίζονται τα γραπτά μηνύματα σε αυτό που έχουν στη διάθεσή τους: emoticons, σκόπιμα ορθογραφικά λάθη που μιμούνται ήχους ομιλίας και, σύμφωνα με τα δεδομένα μας, σημεία στίξης», λέει χαρακτηριστικά.

texting

Τι τελικά ισχύει

Τελικά όμως τι ισχύει; Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της τελείας όπως λέει και η έρευνα, αλλά θεωρητικά μπορεί να δώσει λανθασμένες εντυπώσεις. Αν ο κόσμος και οι παραλήπτες των μηνυμάτων επηρεάζονται από τις τελείες, τα θαυμαστικά, τα emoji, τότε θα πρέπει να προσέχουμε πως τα χρησιμοποιούμε. Αν λοιπόν δεν θες να δώσεις λανθασμένες εντυπώσεις στον συνομιλητή σου , τότε απέφυγε τις τελείες.. και ξεκίνα τις καρδούλες! Εκτός αν και αυτές μπορούν να παρεξηγηθούν.

Για αυτό καλύτερα , πάρε τηλέφωνο και άσε τα μηνύματα..

 

Νεότερα Άρθρα

3 Βήματα για να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας

Her News

Όρια: Πως τα βάζουμε;

Her News b

Έχετε άγχος; Οι βασικές αλλαγές που πρέπει να εφαρμόσετε στη ζωή σας

Her News