HerNews.gr
Fitness

Χειμερινή Κολύμβηση: Γιατί κάνει καλό στον οργανισμό μας;

swim

Η χειμερινή κολύμβηση αποτελεί ένα από τους καλύτερους τρόπους άσκησης για τον ανθρώπινο οργανισμό.Πρόκειται για μια γυμναστική η οποία είναι πολύ συνηθισμένη στα μεσογειακά νερά της Ελλάδας.

Μπορεί να μην το γνωρίζεις αλλά η χειμερινή κολύμβηση στην ανοιχτή, κρύα, θάλασσα έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία μας. Αρκεί να γίνεται προσεκτικά γιατί πέρα από τα οφέλη υπάρχουν και κίνδυνοι αν πιεστεί ο οργανισμός και φτάσει στα άκρα των αντοχών του. Ποια είναι λοιπόν τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της χειμερινής κολύμβησης;

sea

Τονώνει το ανοσοποιητικό σου

Όταν το σώμα σου βουτά στα κρύα νερά της ανοιχτής θάλασσας, υποβάλλεται σε μία διαδικασία σοκ. Αυτή η διαδικασία μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ευεργετική για τον οργανισμό και την άμυνα του. Το ανοσοποιητικό σου κάνει το απαραίτητο restart, ο οργανισμός σου αρχίζει να παράγει μία μεγάλη ποσότητα λευκών αιμοσφαιρίων και αντιοξειδωτικών.Έτσι εσύ προστατεύεσαι από διάφορες ασθένειες, όπως την εποχική γρίπη.

Αυξάνει ταχύτατα το μεταβολισμό σου

Το ότι η συστηματική άθληση σε βοηθά να αδυνατίσεις το γνωρίζεις. Η χειμερινή κολύμβηση, όμως, έχει αρκετούς άσσους στο μανίκι όσον αφορά το αδυνάτισμα.  Όταν το σώμα σου έρχεται σε επαφή με το κρύο νερό της θάλασσας παράγει περισσότερη θερμότητα  για να ζεσταθεί. Ο μεταβολισμός σου έχει ήδη ξυπνήσει. Μερικά λεπτά ακόμη αρκούν για να κάψεις πολλές θερμίδες τόσο το διάστημα που είσαι εντός των κρύων νερών όσο και μετά το τέλος της προπόνησης.

Αποφορτίζεσαι από το άγχος και την πίεση της ημέρας

Άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα της άθλησης είναι η ανάσα ηρεμίας που χρειάζεσαι.  Δραπετεύεις από ό,τι σε προβληματίζει και βγαίνεις από τη θάλασσα χαμογελαστή. Έτοιμη να αδράξεις τη μέρα κόντρα στο κρύο της εποχής. Οι ενδορφίνες απελευθερώνονται και το άγχος απομακρύνεται.

swimming

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις αυτή την συνήθεια:

Για να ασχοληθούμε με τη χειμερινή κολύμβηση, θα πρέπει πρώτα να έχει προηγηθεί απαραιτήτως ιατρικός έλεγχος.

Το πρώτο βήμα για να γίνει κανείς χειμερινός κολυμβητής είναι να μη διακόψει τα μπάνια μετά τις διακοπές. Διότι το νερό της θάλασσας, σε σχέση με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, αργεί να κρυώσει, καθότι πρόκειται για μια μεγάλη μάζα νερού. 

Με το που αισθανθούμε δυσφορία ή τις αντοχές μας να αρχίζουν να μας προδίδουν, πρέπει να βγούμε αμέσως από το νερό και να φροντίσουμε να φορέσουμε κάτι ζεστό.

Νεότερα Άρθρα

Σταφύλι: Χαρίζει υγεία και ομορφιά

Her News

Θέλετε πιο σφιχτά χέρια: Οι ασκήσεις εκτός γυμναστηρίου που υπόσχονται άμεσο αποτέλεσμα

Her News

Αυτές οι τροφές έχουν φουλ πρωτεΐνη

Her News