HerNews.gr
Health

Τα πλεονεκτήματα του να κοιμάσαι γυμνή

naked

Τα πλεονεκτήματα του να κοιμάσαι χωρίς ρούχα είναι πολλά. Για να τα βιώσεις θα πρέπει πολύ απλά να το δοκιμάσεις.

Πολλοί θεωρούν ταμπού το να κοιμάσαι γυμνή, αλλά δεν είναι. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να  χαρίσει πολλά θετικά στον οργανισμό σου, και ειδικά στον ύπνο σου. Ποια είναι όμως αυτά τα πλεονεκτήματα που θα σε κάνουν να σκεφτείς ότι πρέπει επιτέλους να κοιμάσαι χωρίς ρούχα;

Θα κοιμηθείς ποιοτικά καλύτερα 

Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου ορίζει την καλύτερη θερμοκρασία κρεβατοκάμαρας για έναν καλό βραδινό ύπνο στους περίπου 15,6 έως 19,4°C.Εάν κοιμάστε γυμνοί, θα δροσιστείτε ακόμα περισσότερο, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα και να φτάσετε σε αυτήν την πολυπόθητη φάση βαθύ ύπνου. Το δέρμα σας είναι φυσικά πολύ καλό στο να μονώνεται και η θερμοκρασία του σώματός σας πέφτει για να προάγει τον ύπνο.

sleep

Θα κοιμηθείς πιο γρήγορα

Η θερμοκρασία του σώματός σας επηρεάζει τον κιρκάδιο ρυθμό σας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το  θα κοιμηθείτε και πότε θα ξυπνήσετε.Αυτό το βιολογικό ρολόι είναι αυτό που σας βοηθά να κινηθείτε στα τέσσερα στάδια του ύπνου που είναι ζωτικής σημασίας για έναν χαρούμενο βραδινό ύπνο.Πολυάριθμες μελέτες έχουν συνδέσει την αϋπνία με τη θερμοκρασία του δέρματος και του σώματος. Μια μελέτη που εξέτασε την αϋπνία και τη θερμοκρασία διαπίστωσε ότι όσοι είχαν αϋπνία είχαν πολύ υψηλότερη θερμοκρασία σώματος. Για αυτό όσο το σώμα σου παραμένει σχετικά κρύο, μπορείς να κοιμηθείς πιο γρήγορα.

Θα κάψεις περισσότερο λίπος

Τεχνικά, δεν μπορείτε να παραλείψετε την υγιεινή διατροφή και την άσκηση, αλλά ο ύπνος χωρίς εούχα θα μπορούσε να βοηθήσει στην απώλεια βάρους καθώς μειώνεται η θερμοκρασία του σώματός σας.Μια μελέτη διάρκειας ενός μήνα που εξέτασε την επίδραση των θερμοκρασιών και του λίπους πριν τον ύπνο,έδειξε ότι ο μεταβολισμός μας αλλάζει και καίμε περισσότερο λίπος αν κοιμόμαστε γυμνοί.

Θα έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με το σώμα σου

Το να κοιμάσαι γυμνή θα είναι το πρώτο βήμα προς την μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση που πάντα θα ήθελες να είχες. Αν κοιμάσαι χωρίς ρούχα θα έρθεις πιο κοντά με τον εαυτό σου και με το σώμα σου. Θα νιώσεις καλύτερα και θα αρχίσεις να αγαπάς κάθε μέρος του σώματός σου. 

 

Νεότερα Άρθρα

Νοσοκομειακές λοιμώξεις: Μπορεί το μανικιούρ να είναι μία από τις αιτίες τους;

HerNews ka

Καταπολεμώντας τον πονόλαιμο: Τα καλύτερα αφεψήματα που θα σας ανακουφίσουν

HerNews ka

Γιατί μας κάνει καλό το να περπατάμε ξυπόλητοι;

HerNews ka