HerNews.gr
Beauty

Ραγάδες: Πως να τις αντιμετωπίσεις

ραγάδες

Οι ραγάδες είναι μικρές λεπτές γραμμές που εμφανίζονται σαν σχισμές στο δέρμα. Το χρώμα τους ποικίλει ανάλογα με το χρώμα του δέρματος μας. Στα πρώτα στάδια της εμφάνισης τους έχουν ένα ροζ χρώμα το οποίο αργότερα ασπρίζει.

Το 90% των γυναικών εμφανίζει ραγάδες στην περίοδο της εφηβείας, της εγκυμοσύνης ή μετά από μια έντονη αυξομείωση βάρους.Εμφανίζονται κυρίως στην περιοχή γύρω από την κοιλιά, στους γοφούς , στους μηρούς καθώς και στο στήθος. Σε περίπτωση μεγάλης αλλαγής σωματικού βάρους μπορεί να εμφανιστούν και στα μπράτσα, στην περιοχή κοντά στη μασχάλη και στα γόνατα.Επιβαρυντικός παράγοντας είναι σε κάποιες περιπτώσεις και η κληρονομικότητα που ενισχύει την εμφάνιση τους. Με αυτά τα tips θα μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε:

Γινόμαστε φίλες με την απολέπιση

Απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα με ένα ενυδατικό σκραμπ σώματος επιταχύνουμε τη διαδικασία ανανέωσης της επιδερμίδας. Έτσι οι τυχόν νέες ραγάδες γίνονται σταδιακά λιγότερο ορατές.

scrub

Καταναλώνουμε πολύ νερό

Διατηρούμε τον οργανισμό μας καλά ενυδατωμένο για να διευκολύνουμε την αποτοξίνωση αλλά και για να τροφοδοτούμε τα κύτταρά μας με νερό. Όσο περισσότερο νερό έχουν τα κύτταρά μας τόσο πιο ελαστικό είναι το δέρμα μας. Για αυτό πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

Μασάζ στα σημεία που εμφανίζονται οι ραγάδες

Το καθημερινό μασάζ ιδανικά με κάποιο σούπερ ενυδατικό έλαιο, έστω και για λίγα λεπτά ευνοεί τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος. Παράλληλα ενισχύει την αποτοξίνωση και τη μείωση των ατελειών όπως ραγάδες αλλά και κυτταρίτιδα.

μασάζ

Η πρόληψη είναι το παν

Για να προλάβουμε την εμφάνιση καινούριων ραγάδων και να περιποιηθούμε τις καινούριες που έχουν σχηματιστεί, κάνουμε το εξής: Απλώνουμε καθημερινά στα επίμαχα σημεία, μετά το ντους, μια εξειδικευμένη σύνθεση που ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων και προάγει τη σύνθεση του κολλαγόνου. Τέτοια συστατικά είναι τα ceramides, η βιταμίνη C, το οργανικό πυρίτιο καθώς και τα θαλάσσια εκχυλίσματα.

 

Νεότερα Άρθρα

Τι είναι η δερματίτιδα εξ επαφής; Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε!

HerNewskl

Hailey Bieber: Aποχωρήστηκε τα glazed donut και δημιούργησε μια νέα τάση στο μανικιούρ

HerNewskl

Magic Sun Solarium Πειραιάς: Το νέο πακέτο προσφοράς που εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες

HerNews ka