HerNews.gr
DECORNEWS

4 χρήσεις των κόκων καφέ που θα σε εκπλήξουν

kafes

Είναι οι άνθρωποι που δεν θέλουν ούτε να μυρίζουν τον καφέ, μιας και προτιμούν οποιοδήποτε άλλο ρόφημα και είναι και εκείνοι που δεν μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους χωρίς αυτόν. Όλες όμως οι κατηγορίες ανθρώπων θα εκπλαγούν με τις παρακάτω χρήσεις που μπορεί να έχουν οι κόκκοι του.

Ο καφές είναι ένα ρόφημα που σε νορμάλ κατανάλωση (1 την ημέρα) τονώνει, ξυπνά και βοηθά στη λειτουργία του μυαλού. Οι κόκκοι του καφέ και οι χρήσεις του, ανήκουν στα πολύτιμα μυστικά που βοηθούν σε πολλές περιπτώσεις τον άνθρωπο.

kafes

Ας δούμε τις χρήσεις του:

Διώξτε τα έντομα

Αν τα έντομα έχουν περικυκλώσει το σπίτι σας δεν έχετε παρά να τα απωθήσετε με τη χρήση καφέ. Τοποθετήστε λίγους κόκκους σε ένα βάζο που αντέχει την φωτιά ή ακόμα και σ’ ένα αλουμινόχαρτο και ανάψτε τους για να δημιουργηθεί καπνός που θα σας βοηθήσει να διώξετε τις σφήκες, τις μύγες και τα υπόλοιπα ενοχλητικά έντομα. Ακόμα αν ο σκύλος σας έχει ψύλλους χρησιμοποιήστε υγρούς κόκκους καφέ και κάντε μασάζ στο τρίχωμα του. Θα απομακρύνει του ψύλλους και το σκυλί σας θα μυρίζει υπέροχα!

Φρεσκάρετε τα χέρια σας 

Αν η μαγειρική και συγκεκριμένα ο τεμαχισμός του σκόρδου και του κρεμμυδιού κάνει τα χέρια σας να μυρίζουν και δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αυτή μυρωδιά δεν έχετε παρά να πλύνετε τα χέρια σας με κόκκους καφέ. Η μυρωδιά θα εξαφανιστεί!

kafes

Χρώμα από καφέ 

Το μοναδικό καφέ χρώμα του… καφέ μπορούν να το αποκτήσουν και τα ξύλινα έπιπλά σας. Φτιάξτε το δικό σας χρώμα από το κατακάθι του καφέ κάνοντας μια πολύ απλή διαδικασία. Στο φλυτζάνι με το κατακάθι προσθέστε 2 φλ. ζεστό νερό και αφήστε το για 10 με 15 λεπτά. Το χρώμα προσφέρετε για ξύλινες επιφάνειες και δίνει ένα απαλό καφέ χρωματισμό. Με το συγκεκριμένο χρώμα μπορείτε να βάψετε μόνο ξύλινες επιφάνειες έτσι ώστε να δώσετε μια πιο σκούρα νότα καθώς δεν είναι ιδιαίτερα καλυπτικό ως χρώμα. Επίσης αν είστε λάτρεις της χειροτεχνίας μπορείτε να εμποτίσετε χαρτί ή φακέλους που θέλετε να έχουν κάτι από μια άλλη εποχή (να δείχνουν δηλαδή πιο παλιά). Αν τώρα θέλετε μεγαλύτερη ποσότητα δεν έχετε παρά να πιείτε περισσότερους καφέδες ή απλά να φωνάξετε και τους φίλους σας.

kafes

Αρωματικό για τα σιφώνια

 Αν παρατηρείτε δυσάρεστες μυρωδιές στα σιφούνια σας δεν έχετε παρά να ζητήσετε βοήθεια από την αρωματική δύναμη του καφέ. Ανά διαστήματα μπορείτε να ρίχνετε το κατακάθι του καφέ στο σιφόνι και να ξεπλένετε με καυτό νερό.

Νεότερα Άρθρα

Διακόσμηση: Γιατί δεν πρέπει να μπαίνει ο καναπές μπροστά από παράθυρο

Her News

Πως να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό φούρνου χωρίς χημικά

HerNews ka

Πώς να διακοσμήσετε εντυπωσιακά το σπίτι σας με φωτογραφίες σας σε καμβά

HerNews ka