HerNews.gr
Health

Με αυτά τα γεύματα θα ενισχύσετε τον οργανισμό σας

healthy

Τώρα μπορείτε να ενισχύσετε τον οργανισμό σας μέσα σε ένα 24ώρο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να θέσετε κάποια όρια στα γεύματα σας,και εννόειται να μην τα παραλείπετε.

Ειδικά τώρα που είναι χειμώνας, ο οργανισμός μας χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια. Ακόμα, βιώνουμε μια υγειονομική κρίση, η οποία μας επιβαρύνει περισσότερο. Για αυτό πρέπει να ενισχύουμε τον οργανισμό μας όσο περισσότερο μπορούμε. Ακολούθησε το παρακάτω πρόγραμμα και θα δεις άμεσα αποτελέσματα. 

Το πρωί πιείτε νερό με λεμόνι

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε το πρωί είναι να πίνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι. Όχι μόνο βοηθά στην ενυδάτωση, αλλά έχει επίσης θετική επίδραση στην πέψη, προετοιμάζοντας το σώμα να λάβει και να χωνέψει σωστά την τροφή. Επιπλέον, αποτελεί έναν απλό τρόπο για να αυξήσετε την πρόσληψη βιταμίνης C -ένα βασικό θρεπτικό συστατικό για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. 

water

Το μεσημέρι δώστε χρώμα στο φαγητό σας

Τα μεσημεριανά γεύματα πολλών ανθρώπων στερούνται πολλών θρεπτικών συστατικών. Οι διαφορετικές χρωματικές χρωστικές σε φρούτα και λαχανικά υποδεικνύουν στην πραγματικότητα τα διαφορετικά οφέλη για την υγεία που διαθέτουν.  Καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα χρειάζεται μια ποικιλία διαφορετικών θρεπτικών συστατικών για να παραμείνει υγιές, τρώγοντας κάθε μέρα ένα γεύμα που στην όψη θυμίζει ουράνιο τόξο είναι σημαντικό. Ανταλλάξτε λοιπόν τα μπεζ sandwiches με μια φρέσκια χρωματιστή σαλάτα με καλής ποιότητας πρωτεΐνη.

Το απόγευμα καταναλώστε ένα snack πλούσιο σε πρωτεΐνη

Πολλοί άνθρωποι μετά το μεσημεριανό τους ταλαιπωρούνται από λιγούρες για κάτι γλυκό. Έτσι λοιπόν, καλό θα ήταν να φροντίσετε να έχετε πάντα σας ένα snack πλούσιο σε πρωτεΐνη. Αυτή, όχι μόνο βοηθά στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα αλλά παρέχει επίσης τα δομικά στοιχεία για πολλά από τα ανοσοποιητικά κύτταρα του σώματος. 

bowl

Το βράδυ φάτε το βραδινό σας νωρίς

Η αποφυγή της κατανάλωσης φαγητού πολύ αργά τη νύχτα θεωρείται ότι έχει μια σειρά από οφέλη όσον αφορά την πέψη και την ποιότητα του ύπνου. Επιπλέον, μια παρατεταμένη ολονύκτια νηστεία 12-16 ωρών (γνωστή και ως Διαλειμματική Νηστεία) μπορεί επίσης να οφελήσει την υγεία. Για παράδειγμα, η Διαλειμματική Νηστεία έχει αποδειχθεί ότι διεγείρει την αυτοφαγία, τη διαδικασία με την οποία το σώμα διασπά τα παλιά κύτταρα , έτσι ώστε τα συστατικά να μπορούν να ανακυκλωθούν σε νέα. Με αυτόν τον τρόπο, η νηστεία θεωρείται ότι «καθαρίζει» τα κύτταρα από κατεστραμμένα μόρια και οργανίδια. 

Νεότερα Άρθρα

Κιρσοί: Συμβουλές για ένα καλοκαίρι χωρίς προβλήματα

Her News

Γιατί το μασάζ είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια!

Her News

Τι είναι το sleep inertia;

Her News