HerNews.gr
Fitness

Να πίνουμε smoothies ή να τρώμε τα λαχανικά;

Τα smoothies, μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας και ανάλογα με τα γευστικά μας γούστα αλλά και τις διατροφικές μας ανάγκες μπορούμε να απολαύσουμε αυτό που μας ταιριάζει! Σου επιτρέπουν να πειραματιστείς, να συνδυάσεις τις αγαπημένες γεύσεις σου, δημιουργώντας έτσι ένα ρόφημα πλούσιο σε βιταμίνες, με το δικό σου προσωπικό ύφος.

Γίνεται πιο εύκολα η πέψη των smoothies: Η κατανάλωση χυμών λαχανικών μπορεί να ωφελήσει όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα πέψης. Και αυτό συμβαίνει γιατί το στομάχι αποδεσμεύεται από τη σκληρή δουλειά του να διασπά τα λαχανικά μόνο του.

Αν δεν σας αρέσει να τρώτε λαχανικά, τότε τα smoothies μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για να τα προσθέσετε στη διατροφή σας.

Δεν νιώθετε κορεσμό: Η επιλογή ενός χυμού μπορεί να οδηγήσει γρήγορα σε πρόσληψη τροφής μέσα στην ημέρα, λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες. Από την άλλη μεριά η κατανάλωση ολόκληρων λαχανικών μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους για πολλές ώρες, λόγω της υψηλής πρόσληψης φυτικών ινών.

Τέλος όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο φρεσκοστυμμένος χυμός που καταναλώνεται άμεσα, μπορεί να μην έχει τη συνολική θρεπτική αξία των φρούτων και των λαχανικών που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή του, είναι όμως ένα ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής. 

Το smoothie μπορεί εύκολα να γίνει με ένα απλό blender, μικρό ή μεγάλο. Σχεδόν όλες οι κουζίνες διαθέτουν τέτοια συσκευή.

Νεότερα Άρθρα

Λιγούρα για γλυκό; Πως θα αντισταθείς!

Her News b

Αλκοόλ: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις πριν ή αφού πιεις ακόμα ένα ποτηράκι

Her News

Φρούτα: Γιατί δεν πρέπει να τα τρώμε βράδυ;

Her News b