HerNews.gr
Ψυχολογία

4 σημάδια ότι οι φίλες σας ζηλεύουν

friends

Μήπως έχετε την υποψία ότι οι φίλες σας, σας ζηλεύουν; 

Το να κάνετε τους άλλους ανθρώπους (άθελα σας) να ζηλεύουν για τα υπέροχα επιτεύγματά σας μπορεί να φαίνεται αρκετά ακίνδυνο, αλλά αν οι φίλοι σας, σας ζηλεύουν, μπορεί να εμποδιστεί μια υγιής σχέση – και να σας πληγώσει.Πως λοιπόν θα καταλάβετε αν οι φίλες σας, σας ζηλεύουν;

group

Λένε ότι οι καταστάσεις είναι άδικες

Είναι οι φίλοι σας το είδος ανθρώπων που μιλούν τακτικά για το πώς είναι «άδικο» να έχετε ορισμένα πράγματα και εκείνοι όχι; Ένας τρόπος για να καταλάβεις αν ένας φίλος μπορεί να σε ζηλεύει  είναι να προσέχεις πώς μιλάει για τους άλλους ανθρώπους και βλέπει τον κόσμο γενικά. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο φίλος σου να σε ζηλεύει, αν νιώθει συχνά ότι η ζωή είναι άδικη. Συχνά, όσοι χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο κατηγορούν τις εξωτερικές συνθήκες γιατί δεν μπορούν να επιτύχουν αυτό που μπορεί ένας φίλος. Παρόλο που και οι δύο μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε.

Super Ανταγωνισμός 

Λίγος ανταγωνισμός μπορεί να είναι καλός, αλλά ο υπερβολικός ανταγωνισμός μπορεί να είναι σημάδι ότι οι φίλοι σας ζηλεύουν. Ενθαρρύνατε ο ένας τον άλλον σαν πρωταθλητές, αλλά τώρα τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα και από την Paris με την Rory στις πρώτες σεζόν του Gilmore Girls ;  Όχι μόνο η υπερβολική ανταγωνιστικότητα συμβαδίζει με τη ζήλια, αλλά μπορεί επίσης να είναι σημάδι ότι η φιλία είναι τοξική.

envy

Κατακρίνουν τα πάντα

Μια ζηλιάρα φίλη θα επικρίνει συνεχώς τις πράξεις ή τις επιλογές σας. Ας υποθέσουμε ότι επιλέγετε να πάτε διακοπές με την σχέση σας και να αφήσετε το κατοικίδιο σας στους γονείς σας. Αντί να είναι ενθουσιασμένοι για εσάς που περνάτε χρόνο με την σχέση σας , θα σας κάνουν να νιώθετε ένοχοι που δεν φέρατε τον σκύλο σας μαζί σας. Αν φαίνεται ότι ό,τι κι αν κάνετε οι φίλοι σας σέρνουν πάντα τις αποφάσεις σας στη “λάσπη”, αυτό θα μπορούσε να είναι άλλο ένα σημάδι ότι ζηλεύουν ολοφάνερα.

Υποστήριξη.. μηδέν

Ένα τελευταίο ύπουλο σημάδι ζήλιας στους φίλους είναι ότι δεν σας υποστηρίζουν. Χρειάζεστε πραγματικά ένα κάποιον που ακούει, αλλά κάθε φορά δεν μπορείτε να εντοπίσετε καθόλου τους φίλους σας; Ένας αληθινός φίλος θα θέλει να πετύχετε και να είστε ευτυχισμένοι… και θα είναι επίσης πάντα εκεί για εσάς.

Ο φθόνος δεν σημαίνει πάντα ότι μια φιλία έχει τελειώσει. Το να φέρετε το θέμα στο τραπέζι μαζί τους – και να εξηγήσετε γιατί σας αναστατώνει – είναι ο τρόπος για να κάνετε βήματα προς την επίλυση του προβλήματος.

 

 

Νεότερα Άρθρα

Burnout: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται

Her News b

Γίνε τρωτός για να ζεις άτρωτα

Her News

Καθαρό Μυαλό: Οι δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν

Her News b