HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Top 3: Τροφές για εγκύους

pragnant

Οι τροφές που επιλέγουμε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορύν να επηρεάσουν εμάς και το έμβρυο μας πολύ σημαντικά.

Όσο είμαστε έγκυες , πρέπει να προσέχουμε ιδιάιτερα την διατροφή μας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποφύγουμε τυχόν προβληματά και σε εμάς, αλλά και το έμβρυο μας. Αυτές λοιπόν είναι οι top 3 τροφές που σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να καταναλώνουμε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Όσπρια

Τα όσπρια περιέχουν σημαντική ποσότητα φυτικών ινών, οι οποίες συμβάλλουν στην τόνωση της εντερικής διέλευσης και στην αποφυγή της δυσκοιλιότητας. Περιέχουν επίσης απαραίτητα μικροθρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο και φυλλικό οξύ. Το τελευταίο είναι βασικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς η έλλειψή του θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στο κλείσιμο του νευρικού σωλήνα.Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι πρωτεΐνες των οσπρίων είναι χαμηλής βιολογικής αξίας. Δεν περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και δεν χωνεύονται πολύ καλά. Για να ξεπεραστούν οι περιορισμοί όσον αφορά τα αμινοξέα, οι ειδικοί συνιστούν να τα συνδυάσετε με δημητριακά (π.χ. φάτε φακόρυζο).

ospria

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι από τις πιο απαραίτητες τροφές, καθώς περιέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και βασικά μικροθρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη D. Η βιταμίνη D σε συνδυασμό με το ασβέστιο, κάνει τα οστά να είναι υγιή και δυνατά, σύμφωνα με σχετική μελέτη στο περιοδικό Frontiers of Hormone Research.Επιπλέον, το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά. Αυτά τα βακτήρια εγκαθίστανται στον πεπτικό σωλήνα, αποικίζοντάς τον επιλεκτικά. Συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας του εντέρου και αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα.Το γιαούρτι δεν είναι το μόνο τρόφιμο που ξεχωρίζει για την περιεκτικότητά του σε προβιοτικά. Θα βρείτε αυτούς τους μικροοργανισμούς σε άλλα τρόφιμα που έχουν υποστεί διαδικασία ζύμωσης, όπως το κεφίρ.

yogurt

Ξηροί καρποί 

Οι ξηροί καρποί είναι τροφές με υψηλή ενεργειακή και θρεπτική πυκνότητα. Περιέχουν πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα υψηλής ποιότητας και απαραίτητα μικροθρεπτικά συστατικά. Μεταξύ όλων αυτών των στοιχείων, αξίζει να γίνει ειδική μνεία στα λιπαρά οξέα ωμέγα 3.Αυτές οι ενώσεις είναι σε θέση να βοηθήσουν στη διατήρηση της ισορροπίας στο εσωτερικό του οργανισμού, ασκώντας αντιφλεγμονώδη δράση. 

nuts

Νεότερα Άρθρα

Πρόγραμμα προετοιμασίας γονεϊκότητας (Ανώδυνος Τοκετός): Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

Her News

Γονιμότητα: Πως θα αυξήσετε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος

Her News b

Έβδομος μήνας εγκυμοσύνης: Τι να περιμένετε

Her News