HerNews.gr
Health

Τι μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Όλοι θέλουμε δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα ειδικά αυτή την περίοδο. Μπορεί όμως να κάνουμε λάθη και να το σαμποτάρουμε μόνοι μας. Ποια είναι αυτά;

Δεν παίρνετε βιταμίνες

Οι βιταμίνες A, C και D, καθώς και ο ψευδάργυρος, είναι όλες σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Επίσης τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά, τα οποία υποστηρίζουν τα καλά βακτήρια στο έντερο σας , βοηθούν και αυτά στην υποστήριξη της ανοσίας. Για αυτό πρέπει καθημερνά να λαμβάνουμε όλες τις βιταμίνες.

Οι οκτώ βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β8, Β9, Β12) είναι θρεπτικά συστατικά, που χαρίζουν ενέργεια και ευεξία. Παράλληλα συμβάλλουν και στη συνολική υγεία των κυττάρων, των οστών, των μυών και του νευρικού συστήματος.

Ο ψευδάργυρος μπορεί να βρεθεί σε τροφές όπως τα στρείδια, το βοδινό κρέας, τα ρεβίθια και το γιαούρτι. Πάρτε προβιοτικά από τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση όπως γιαούρτι, και ξινολάχανο. Τα πρεβιοτικά, τα οποία τροφοδοτούν αυτά τα καλά βακτήρια στο έντερο, προέρχονται από τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια.

Πίνετε πολύ αλκοόλ

Εντάξει δεν μιλάμε για ένα ποτηράκι αλλά με πολύ ποτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Στην πραγματικότητα, οι γιατροί λένε ότι είναι ό,τι χειρότερο για την ανοσία, καθώς αφυδατώνει και μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή. Για αυτό προσοχή στις ποιότητες που καταναλώνουμε.

Καπνίζετε συχνά

Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι το κάπνισμα δεν κάνει καλό στην υγεία μας, αλλά αποδεικνύεται ότι μπορεί πραγματικά να κάνει το σώμα σας ευάλωτο στις ασθένειες. Μέσα σε όλα  αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης νέα στοιχεία διαπιστώνουν ότι είναι αιτία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, μιας αυτοάνοσης νόσου στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στις αρθρώσεις και προκαλεί πρήξιμο και πόνο.

Νεότερα Άρθρα

Οι ειδικοί απαντούν αν πρέπει να γυμναζόμαστε όταν εμφανίζουμε συμπτώματα κρυολογήματος

HerNewskl

Λεύκανση: Η Γεωργία Χωραφά μιλάει στο HerNews για τη διαδικασία που είναι δημοφιλής στο εξωτερικό

HerNewskl

Ποιος είναι ο λόγος που δεν πρέπει να γεμίζουμε ξανά τα πλαστικά μπουκάλια;

HerNewskl