HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Διατροφή: Ο Δημήτρης Αθανασιάδης απαντάει στις δίκες σας ερωτήσεις!

Πρόσφατα σας ρώτησα στο instagram για όλες τις απορίες σας σχετικά με την διατροφή. Συγκέντρωσα τις πιο συχνές και συνομίλησαν με τον διατροφολόγο Δημήτρη Αθανασιάδη, ο οποίος τις απάντησε.  

1. Να ζυγίζω το φαγητό μου;
Σε ένα διαιτητικό πλάνο αναγράφονται αναλυτικά οι ποσότητες της τροφής που το εκάστοτε άτομο θα πρέπει να καταναλώνει σε κάθε γεύμα, οι οποίες καθορίζονται ανάλογα με τις ανάγκες του, με σκοπό την υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής, ώστε να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αποτελεί μία διαδικασία μέσω της οποίας ο διαιτώμενος εξοικειώνεται με τον υπολογισμό των μερίδων, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διατροφικής εκπαίδευσης. Εάν η διαδικασία της ζύγισης προκαλεί σύγχυση, υπάρχει πληθώρα εναλλακτικών τρόπων υπολογισμού της κατάλληλης ποσότητας, όπως η χρήση μαγειρικών σκευών (πχ κούπες, φλιτζάνια, κουτάλια της σούπας/γλυκού), διαφόρων αντικειμένων από την καθημερινότητα μας (πχ σπιρτόκουτο) ή ακόμη και της παλάμης του χεριού μας.

 

2. Είναι μύθος τα 5 γεύματα;
Ο αριθμός των καταναλισκόμενων γευμάτων μέσα στην ημέρα ποικίλει μεταξύ των ατόμων. Δεν υπάρχει ιδανικός αριθμός γευμάτων που θα οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς ένα εξατομικευμένο διαιτητικό πλάνο, βασισμένο στις ατομικές ανάγκες του καθενός, είναι εκείνο που θα οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου. Είναι σημαντικό η κατανάλωση τροφής να γίνεται συνειδητά, υπακούοντας στο αίσθημα τόσο της πείνας, όσο και του κορεσμού.

3. Πόσες φορές την βδομάδα να τρώω “junk food”?
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη σύσταση που να ορίζει πόσες φορές την εβδομάδα θεωρείται επιτρεπτή η κατανάλωση “junk food”. Η επίτευξη του διατροφικού στόχου αποτελεί απόρροια μιας ισορροπημένης διατροφής. Εάν λοιπόν νιώσουμε την ανάγκη να ξεφύγουμε από το καθημερινό μας πλάνο, είναι επιτρεπτό, χωρίς να χρειάζεται να γίνει προγραμματισμένη ημέρα, αρκεί να γίνει με σύνεση και μέτρο.

Νεότερα Άρθρα

Νίκος Οικονομόπουλος: “Είμαι ένας άνθρωπος που ζω σε μια δημοκρατική χώρα πιστεύω και μπορώ να μιλάω για το οτιδήποτε”

HerNewskl

Αγοραστή Αρβανίτη: Πρέπει να ακουγόμαστε και να μη σταματάμε να διεκδικούμε τη θέση που μας αξίζει

Her News

“Work In Tech”: 699 γυναίκες εκπαιδεύονται στον χώρο του ΙΤ support!

Her News