HerNews.gr
Παιδί

Μωρό και Χειμερινές Βόλτες: Τι να προσέξετε

baby

Οι ώρες με το μωρό σας είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια της μέρας κάθε γονέα. Οι χειμερινές βόλτες όμως, χρειάζονται προσοχή.

Η βόλτα και ο καθαρός αέρας θα προσφέρουν μόνο θετικά πράγματα στο μωρό σας, αν είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Πριν πάρετε την απόφαση να έχετε στο μυαλό σας ότι είναι καλύτερο να προτιμάτε τις πρωινές βόλτες. Ο ήλιος σάς βοηθάει να συνθέσετε βιταμίνη D. Τι άλλο λοιπόν πρέπει να προσέξετε πριν ξεκινήσετε την βόλτα σας;

walk

Κατάλληλα ρούχα

Σιγουρευθείτε ότι το μικρό σας είναι σωστά ντυμένο για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Προτιμήστε να το ντύσετε με πολλές στρώσεις ρούχων αντί για ένα βαρύ ρούχο, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να αφαιρέσετε τη μία στρώση αν σταματήσετε για λίγο σε εσωτερικούς χώρους ή αν ο καιρός ζεστάνει ενώ είστε έξω. Σε κάθε περίπτωση, πάρτε μαζί σας ένα σκουφάκι, γαντάκια και μια κουβερτούλα ή έναν ποδόσακο καροτσιού, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα κρυώσει στη συνέχεια.

Σωστή οργάνωση τσάντας

Προτού φύγετε από το σπίτι βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει στην τσάντα όλα όσα μπορεί να χρειαστείτε εσείς και το μωρό (π.χ. νερό, σνακ, πάνες, πιπίλα, μωρομάντιλα, μια αλλαξιέρα, ένα παιχνίδι που του αρέσει).

walking

Ποιότητα καροτσιού

Επιλέξτε ένα ανθεκτικό και ποιοτικό παιδικό καροτσάκι, κατάλληλο για την ηλικία και το βάρος του παιδιού. Ιδιαίτερα πρακτικό είναι ένα καρότσι με ευέλικτες ρόδες και μαλακές αναρτήσεις. Ιδανικά, ένα καρότσι που μετακινείται εύκολα ακόμα και με το ένα χέρι μπορεί να κάνει τις βόλτες με το μωρό σας πιο άνετες και ευχάριστες.

Τακτικοί έλεγχοι

Ενα μωρό που στην αρχή χαίρεται που είναι έξω αλλά ύστερα από λίγο δείχνει ανήσυχο μπορεί να κρυώνει. Μην ξεχνάτε να ελέγχετε τακτικά τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών, τα αφτιά και το προσωπάκι του μωρού σας ενώ είστε έξω, ώστε να βεβαιωθείτε ότι είναι ζεστά.

Προστασία κατά της πανδημίας

Λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό ακόμα κι αν στη βόλτα σας συναντάτε λίγο κόσμο. Φροντίστε να τηρείτε αποστάσεις, να φοράτε τη μάσκα σας καλύπτοντας σωστά το στόμα και τη μύτη σας, να έχετε πάντα μαζί σας αντισηπτικά μαντιλάκια και να πλένετε τα χέρια σας μόλις επιστρέφετε στο σπίτι.

Νεότερα Άρθρα

Αντιμετωπίζοντας τις ψείρες: Πρακτικές συμβουλές για γονείς

HerNews ka

Όταν οι Άγγελοι του χιονιού πετούν: Ένα υπέροχο βιβλίο για παιδιά

Her News

Back to school: Tips για χαρούμενη επιστροφή στο σχολείο

HerNews ka