HerNews.gr
Health

Γάλα αμυγδάλου: Γιατί πρέπει να το καταναλώνεις

almondmilk

Το γάλα αμυγδάλου αποτελεί μία δημοφιλή και γευστική διατροφική συνήθεια,  ειδικά γι’ αυτούς που θέλουν να αντικαταστήσουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Μπορείτε να πιείτε γάλα αμυγδάλου σκέτο ή να το χρησιμοποιήσετε σε συνταγές, που απαιτούν ζωικό γάλα. Πέρα από τη γεύση του, το γάλα αμυγδάλου περιέχει μερικά εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία:

Ιδανικό για απώλεια βάρους

Το γάλα αμυγδάλου έχει πολύ λίγες θερμίδες. Οι θερμίδες είναι περίπου 30 -50 Kcal /100ml, που σημαίνει ότι μπορεί να γίνει μέρος της διατροφής ατόμων που ακολουθούν πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε που συμβάλλει στην υγεία του δέρματος και της διατήρησης της καλής κατάστασης του ανοσοποιητικού συστήματος.. Πολλές είναι οι περιπτώσεις που το συγκεκριμένο γάλα εμπλουτίζεται με πρόσθετες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα, όπως βιταμίνη D, B12 κλπ.

milk

Το εμπλουτισμένο μπορεί να ενισχύσει τα οστά

Το ασβέστιο είναι σημαντικό για τη διατήρηση της υγείας των οστών. Η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο για οστεοπόρωση και καταγμάτων που σχετίζονται με αυτήν.

Δεν περιέχει λακτόζη

Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι μια κατάσταση κατά την οποία κάποιος αδυνατεί να αφομοιώσει τη ζάχαρη που βρίσκεται φυσικά στα ζωικά γάλατα, που ονομάζεται λακτόζη. Τα αμύγδαλα είναι φυσικά χωρίς λακτόζη καθιστώντας το γάλα αμυγδάλου κατάλληλη εναλλακτική λύση για κάποιον με αυτή την κατάσταση.

Τέλειο για όσους είναι vegan

Πρόκειται για ένα ρόφημα φυτικής προέλευσης και δεν περιέχει γαλακτοκομικά, καθιστώντας το μια κατάλληλη επιλογή για όσους έχουν αλλεργία στο αγελαδινό γάλα ή για όσους ακολουθούν vegan διατροφή.

almond

Προσοχή! Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν γάλα αμυγδάλου, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες σκέψεις.

  • Το γάλα αμυγδάλου δεν είναι κατάλληλο για όσους έχουν αλλεργία σε ξηρούς καρπούς και πρέπει να το αποφεύγετε.
  • Από την ηλικία του ενός έτους, και στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης και ποικίλης διατροφής, το παιδί σας μπορεί να πίνει άγλυκα, πλούσια σε ασβέστιο φυτικά γάλατα, συμπεριλαμβανομένου του αμυγδάλου. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι επειδή το γάλα αμυγδάλου είναι χαμηλό σε θερμίδες, πρωτεΐνες και λιπαρά, θα πρέπει να χορηγείται με φειδώ και να μην αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της διατροφής του παιδιού σας.
  • Οι χορτοφάγοι και όσοι ακολουθούν κυρίως φυτική διατροφή θα πρέπει να επιλέξουν εμπλουτισμένα «γάλατα» αμυγδάλου για να διασφαλίσουν ότι επιτυγχάνουν όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζονται.

Νεότερα Άρθρα

Καθημερινές συνήθειες για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας

Her News

Ανατροπή: Μας προστατεύει τελικά η διπλή μάσκα;

Her News

Τα 4 χαρακτηριστικά που φανερώνουν ότι έχουμε άγχος στον επαγγελματικό τομέα

Her News